Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Η διοικήτρια των νοσοκομείων Μυτιλήνης-Λήμνου απαντά στην Ένωση Ιατρών
Η διοικήτρια των νοσοκομείων Μυτιλήνης-Λήμνου απαντά στην Ένωση Ιατρών
14.06.2019 | 16:11

Η διοικήτρια των νοσοκομείων Μυτιλήνης-Λήμνου απαντά στην Ένωση Ιατρών

Συντάκτρια:  Βιργινία Καρβέλλη
Κατηγορία: Λήμνος

Απαντήσεις στα ερωτήματα που έθεσε η Ένωση Ιατρών Γενικού Νοσοκομείου – Κέντρου Υγείας Λήμνου δίνει η διοικήτρια των νοσοκομείων Μυτιλήνης-Λήμνου κ. Άννα Ζερβού.

Η κ. Ζερβού αναφέρει αναλυτικά:

«Σε ό,τι αφορά με το θέμα που προέκυψε τελευταία με την αναβολή των ορθοπαιδικών χειρουργικών επεμβάσεων και τα ερωτήματα που θέτει η Ένωση Ιατρών του Γ.Ν.-Κ.Υ. Λήμνου, έχουμε να αναφέρουμε τα εξής:

1) Πρόθεση δική μας και διακηρυγμένος στόχος της Πολιτικής Ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας είναι η αναβάθμιση του Νοσοκομείου Λήμνου και αυτό προκύπτει τόσο από την αύξηση της χρηματοδότησής του, τη συμμετοχή του στο πρόγραμμα ΕΣΠΑ ύψους 480.250,00 € για την προμήθεια νέου ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού, όσο και από την προκήρυξη μονίμων θέσεων ιατρών ΕΣΥ που βρίσκονται σε εξέλιξη.

2) Η εισήγηση του Νοσοκομείου για την μετάθεση του Παθολόγου από τη Λήμνο ήταν αρνητική. Είναι αυτονόητο ότι θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια σε συνεργασία με την 2η Υ.ΠΕ. Πειραιώς και Αιγαίου ούτως ώστε το Νοσοκομείο Λήμνου να μην μείνει ακάλυπτο από Παθολόγο ούτε μια μέρα κατά το επόμενο διάστημα.

3) Σε ό,τι αφορά την αναβολή των ορθοπαιδικών χειρουργείων, το θέμα που προέκυψε αφορούσε το ρόλο που θα είχε ο ιδιώτης τεχνικός σύμβουλος της εταιρίας κατά τη διάρκεια του χειρουργείου. Από την πλευρά του Δ/ντη της Ορθοπαιδικής Κλινικής κ. Τσαβδαρίδη, ήταν σαφής η πρόθεση να διεξάγει μόνος του το χειρουργείο, από την πλευρά της Διοίκησης ήταν σαφές ότι δεν ήταν νόμιμη η εμπλοκή ιδιώτη μη ιατρού στο χειρουργείο. Σας ενημερώνουμε ότι για ανάλογο χειρουργείο με το χθεσινό που αφορά τον κ. Τσαβδαρίδη είναι σε εξέλιξη Ένορκη Διοικητική Εξέταση (Ε.Δ.Ε.). Στα πλαίσια αυτού η Διοίκηση υποχρεούνταν να αποτρέψει ανάλογες συμπεριφορές.

Εργαζόμαστε με προσήλωση για την εύρυθμη λειτουργία του Νοσοκομείου και ελπίζουμε την ειλικρινή συνεργασία τόσο των ιατρών όσο και των εργαζομένων προς όφελος της υγείας του πληθυσμού».

Η ΔΙΟΙΚΗΤΡΙΑ       

ΖΕΡΒΟΥ ΑΝΝΑ

 

Μοιραστείτε το

e learning400x400

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018