Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Αφιέρωμα: Νήσος Μύκονος – πλοίο κόσμημα στην ακτοπλοΐα (photos & videos)
Αφιέρωμα: Νήσος Μύκονος – πλοίο κόσμημα στην ακτοπλοΐα (photos & videos)
13.06.2019 | 19:41

Αφιέρωμα: Νήσος Μύκονος – πλοίο κόσμημα στην ακτοπλοΐα (photos & videos)

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Λήμνος

Συνέντευξη: Σίμος Μιχάλογλου για το arxipelagos.gr

Πριν από λίγο καιρό ταξιδέψαμε ξανά με το Ε/Γ-Ο/Γ Νήσος Μύκονος ύστερα από 5 χρόνια περίπου από το τελευταίο μας αφιέρωμα στο ξεχωριστό ελληνικό σκαρί.

Είχαμε έτσι την ευκαιρία να γνωρίσουμε από κοντά τον Πλοίαρχο Cpt Ιωάννη Σιγάλα, ο οποίος βρέθηκε στα χειριστήρια του πλοίου του Ομίλου Attica τους τελευταίους μήνες, περισσότερο στο χρονικό διάστημα που το πλοίο εξυπηρέτησε στη γραμμή Πειραιάς – Σύρος – Τήνος – Μύκονος, απ’ όπου έχουμε και τα βίντεο του φετινού ταξιδιού μας.

sigalas nissos mykonos

Ο Καπτά Γιάννης μας παραχώρησε μία σύντομη και ενδιαφέρουσα συνέντευξη και μας φιλοξένησε στο χώρο της Γέφυρας του πλοίου κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, προκειμένου να τραβήξουμε σε βίντεο υψηλής ανάλυσης, όμορφα πλάνα με τις μανούβρες σε λιμάνια της γραμμής.

Στη Γέφυρα συναντήσαμε ακόμη τον Cpt Σταμάτη Κουτούφαρη, ο οποίος εκτελούσε χρέη Υπάρχου στο ταξίδι που πραγματοποιήσαμε τον περασμένο Απρίλιο, όπου είχαμε επίσης γνωρίσει ως Ανθυποπλοίαρχο στο «Νήσος Ρόδος», κατά τη διάρκεια του αναλυτικού αφιερώματος που παρουσιάσαμε τον Ιανουάριο του 2014.

Α’ Μηχανικός του πλοίου ο Μαστρο Ευθύμιος Βασιλόπουλος, με σημαντική πείρα στα αδελφά πλοία της Hellenic Seaways, καθώς έχει κάνει Α’ Μηχανικός και στο Ε/Γ-Ο/Γ Νήσος Χίος.

malatestas nissos mykonos

Ο Προϊστάμενος Αρχιθαλαμηπόλος του πλοίου, κ. Ιωάννης Μαλατέστας

Ο κ. Ανδρέας Λουκέρης ήταν ο Προϊστάμενος Οικονομικών υπηρεσιών του Νήσος Μύκονος τη χρονική περίοδο που ταξιδέψαμε ενώ ο Προϊστάμενος Αρχιθαλαμηπόλος κ. Ιωάννης Μαλατέστας, με επιτυχημένη καριέρα στη γραμμή Χίου – Μυτιλήνης, είναι η ψυχή και η δύναμη του ξενοδοχειακού με σημαντική βοήθεια από τον Αρχιθαλαμηπόλο κ. Ιωάννης Γεωργακόπουλος.

Τη φετινή καλοκαιρινή περίοδο το Νήσος Μύκονος θα εξυπηρετεί καθημερινά την κλασική του γνώριμη γραμμή, από Πειραιά για Σύρο, Μύκονο, Εύδηλο, και Καρλόβασι, ενώ κάθε Τρίτη θα συνεχίζει το δρομολόγιο του μέχρι Καβάλα, πιάνοντας ενδιάμεσα τα λιμάνια της Χίου, της Μυτιλήνης και της Μύρινας.

Ο Αρχιθαλαμηπόλος κ. Ιωάννης Γεωργακόπουλος (αριστερά) με τον Προϊστάμενο Αρχιθαλαμηπόλο κ. Ιωάννη Μαλατέστα (δεξιά)

Ο Αρχιθαλαμηπόλος κ. Ιωάννης Γεωργακόπουλος

Τα επιτυχημένα πλοία τα φτιάχνουν οι άνθρωποι τους και το Νήσος Μύκονος έχει ευτυχήσει να έχει πάντα ένα καλό και δεμένο Πλήρωμα, για αυτό και κοντά 14 χρόνια τώρα παρουσίας του στα νερά του Αιγαίου μας, έχει αγαπηθεί και εκτιμηθεί από το επιβατικό κοινό όσο λίγα.

Καλά ταξίδια στο Αιγαίο!

Νήσος Μύκονος - πλοίο κόσμημα στην ακτοπλοΐα

Ο Πλοίαρχος του Ε/Γ-Ο/Γ Νήσος Μύκονος, Cpt Ιωάννης Σιγάλας

Η συνέχεια επί της οθόνης

Νήσος Μύκονος - πλοίο κόσμημα στην ακτοπλοΐα

Το team της Γέφυρας του Ε/Γ-Ο/Γ Νήσος Μύκονος, με τον Πλοίαρχο κ. Ιωάννη Σιγάλα (Απρίλιος 2019)

συνέντευξη: Σίμος Μιχάλογλου

κάμερες: Σίμος Μιχάλογλου, Κώστας Σαρλής

μοντάζ-επεξεργασία βίντεο: Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος

φωτό: Σίμος Μιχάλογλου

Η συνέντευξη του Πλοιάρχου Cpt Ιωάννη Σιγάλα:

Ρεμέτζα στα λιμάνια της γραμμής μέσα από τη Γέφυρα του Νήσος Μύκονος:

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018