Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Ένωση Ιατρών: «Επί ξυρού ακμής» το Νοσοκομείο Λήμνου
Ένωση Ιατρών: «Επί ξυρού ακμής» το Νοσοκομείο Λήμνου
13.06.2019 | 19:27

Ένωση Ιατρών: «Επί ξυρού ακμής» το Νοσοκομείο Λήμνου

Συντάκτρια:  Βιργινία Καρβέλλη
Κατηγορία: Λήμνος

Ανακοίνωση εξέδωσε η Ένωση Ιατρών Γενικού Νοσοκομείου - Κέντρου Υγείας Λήμνου, με αφορμή την οριακή κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το τελευταίο διάστημα το νοσοκομείο του νησιού.

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, πέρα από τα υπάρχοντα προβλήματα, πρόσφατα μετατέθηκε ένας από τους δύο παθολόγους του νοσοκομείου Λήμνου στη Λέσβο, ενώ, όπως έχει γίνει ήδη γνωστό, ματαιώθηκαν προγραμματισμένες ορθοπεδικές χειρουργικές επεμβάσεις.

Η Ένωση Ιατρών καλεί την -κοινή- διοικήτρια των νοσοκομείων Λήμνου-Μυτιλήνης κ. Ζερβού να απαντήσει σε ερωτήματα που άπτονται της λειτουργίας του νοσοκομείου καθώς και να το επισκεφτεί άμεσα.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της Ένωσης Ιατρών:

«Επί ξυρού ακμής»

Το νοσοκομείο Λήμνου το τελευταίο διάστημα βρίσκεται για άλλη μια φορά σε πολύ δύσκολη φάση. Υπενθυμίζουμε ότι εξυπηρετεί εκ της ιδρύσεως του διπλό ρόλο, νοσοκομείου και κέντρου υγείας, δηλαδή έχει αυξημένες λειτουργίες και είναι υποχρεωμένο να παρέχει υπηρεσίες υγείας τόσο πρωτοβάθμιου όσο και δευτεροβάθμιου επιπέδου.

Παρά τις θετικές ενέργειες του τελευταίου εξαμήνου (δημοσίευση σε ΦΕΚ της αυτονόμησης του νοσοκομείου από τη Μυτιλήνη, προκήρυξη πολλών θέσεων ιατρικού προσωπικού, προκήρυξη θέσεων λοιπού προσωπικού, σύσταση επιτροπής για θέσπιση κινήτρων για ιατρούς ΕΣΥ άγονων περιοχών), δυστυχώς λίγα έχουν ολοκληρωθεί (δεν διορίσθηκαν τα διοικητικά όργανα για την ολοκλήρωση της αυτοτέλειας, η πλειονότητα των προκηρύξεων θα ολοκληρωθεί μετά από μήνες, η επιτροπή δεν ολοκλήρωσε το έργο της λόγω προκήρυξης εκλογών).

Σα να δεν έφτανε που η λειτουργία του νοσοκομείου είναι οριακή, η κάλυψη των υγειονομικών αναγκών του πληθυσμού πλημμελής και η προσπάθεια λειτουργίας του νοσοκομείου από πλευράς ιατρικού προσωπικού αξιοσημείωτη (κάθε ιατρός εφημερεύει από 15 έως 30 ημέρες μηνιαίως!, και μάλιστα τη στιγμή που το νοσοκομείο αναγνωρίζει ότι οφείλει χρήματα δεδουλευμένα στους γιατρούς), διάφορα θέματα έρχονται να ταλανίσουν την εύθραυστη αυτή ισορροπία.

Τελευταία χρονικά αλλά εξαιρετικά σημαντικά, η μετάθεση του ενός από τους δύο παθολόγους του νοσοκομείου στη Λέσβο, καθώς και η ματαίωση προγραμματισμένων ορθοπαιδικών χειρουργικών επεμβάσεων, για την οποία ματαίωση υπήρξαν γραπτές αντιδράσεις μέχρι και πολιτικών κομμάτων.

Επειδή τα θέματα αυτά κλονίζουν την εμπιστοσύνη του κόσμου στη λειτουργία του νοσοκομείου και τη δυνατότητα του να προσφέρει ουσιαστικές και ποιοτικές δημόσιες υπηρεσίες υγείας δωρεάν στους κατοίκους, καλούμε την -κοινή- διοικήτρια των νοσοκομείων Λήμνου-Μυτιλήνης, να απαντήσει άμεσα και δημόσια στα ερωτήματα που ούτως ή άλλως τέθηκαν:

  1. Υπάρχει πολιτική ή διοικητική πρόθεση για την υποβάθμιση και μετατροπή του Γενικού Νοσοκομείου – Κέντρου Υγείας Λήμνου μόνο σε Κέντρο Υγείας, ΤΟΜΥ ή πολυδύναμο ιατρείο;
  1. Γιατί και πως επιλέχθηκε η μετάθεση του ενός εκ των δύο παθολόγων στη Λέσβο, και πως θα λειτουργήσει η παθολογική κλινική με μία παθολόγο το επόμενο διάστημα;
  1. Γιατί ματαιώθηκαν προγραμματισμένα ορθοπαιδικά χειρουργεία, τη στιγμή που ο Διευθυντής της ορθοπαιδικής κλινικής κ. Τσαβδαρίδης είχε την πρόθεση να τα πραγματοποιήσει;

Προσκαλούμε την κ Ζερβού, με ειλικρινή αγωνία για το μέλλον του νοσοκομείου και ενδιαφέρον για την υγεία των κατοίκων, να μας απαντήσει δημόσια στα παραπάνω ερωτήματα και να επισκεφτεί άμεσα το νοσοκομείο, το οποίο από οχταμήνου τουλάχιστον διοικεί από τη Μυτιλήνη ως μοναδική διοικήτρια, ούτως ώστε να απαντήσει στα εύλογα ερωτήματα εργαζομένων, ιατρών και κατοίκων, τόσο για τα παραπάνω θέματα όσο και για πολλά άλλα που συνέβησαν τους πολλούς προηγούμενους μήνες.

Είναι αλήθεια ότι το νοσοκομείο Λήμνου δεν ευτύχησε την τελευταία δεκαετία τουλάχιστον με ικανό αριθμό διοικητών, πληθώρα διοικητικών επιλογών και σημαντικών χαμένων πολιτικών ευκαιριών που το έφεραν στη σημερινή του κατάσταση.

Τουλάχιστον με ειλικρίνεια ας ατενίσουμε το μέλλον και ας διαμορφώσουμε τις προοπτικές για την ανάπτυξη του!         

Αν θες κάτι δεν αρκεί μόνο να το ονειρεύεσαι. Διεκδίκησε το!

Το ΔΣ της ΕΙΓΝΚΥΛ

 

Μοιραστείτε το

e learning400x400

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018