Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Η Λαϊκή Συσπείρωση για το επίδομα επικουρικών γιατρών στο Νοσοκομείο Λήμνου
pame boreio aigaio

Η Λαϊκή Συσπείρωση για το επίδομα επικουρικών γιατρών στο Νοσοκομείο Λήμνου
23.04.2019 | 21:23

Η Λαϊκή Συσπείρωση για το επίδομα επικουρικών γιατρών στο Νοσοκομείο Λήμνου

Συντάκτρια:  Βιργινία Καρβέλλη
Κατηγορία: Λήμνος

«Με παρέμβασή του προς τον πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Βορείου Αιγαίου, ο επικεφαλής της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ Βορείου Αιγαίου, περιφερειακός σύμβουλος Στρατής Κόρακας κατέθεσε από τις 7 Απριλίου το υπόμνημα του Νομαρχιακού Τμήματος Λήμνου της ΑΔΕΔΥ για το Νοσοκομείο Λήμνου», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Λαϊκή Συσπείρωση Λήμνου.

Και προσθέτει: «Σ’ αυτό, εκτός από τα σοβαρά προβλήματα της έλλειψης μόνιμων γιατρών στο νοσοκομείο, προβάλλεται και το αίτημα των επικουρικών γιατρών που υπηρετούν στο νοσοκομείο Λήμνου, να τους παρέχεται από την Περιφέρεια το επίδομα που προβλέπεται για τους επικουρικούς γιατρούς των ακριτικών νησιών μας, ως ένα κίνητρο παραμονής τους στα νοσοκομεία των νησιών.

Ο Στρατής Κόρακας ζήτησε να περιληφθεί το θέμα στην Ημερήσια Διάταξη της επομένης συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου, ώστε αυτό να αποφασίσει τη χορήγηση του εν λόγω επιδόματος.

Όμως, τόσο η Περιφερειακή Αρχή, όσο και ο Έπαρχος Λήμνου και υποψήφιος Δήμαρχος, αγνόησαν το αίτημα του Νομαρχιακού Τμήματος Λήμνου της ΑΔΕΔΥ για το επίδομα των επικουρικών γιατρών του Νοσοκομείου Λήμνου και δεν το έθεσαν ως θέμα στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας που έγινε στις 19 Απριλίου.

Η στάση αυτή δείχνει την υποτίμηση του σοβαρού ζητήματος της στελέχωσης του νοσοκομείου του νησιού μας με ιατρικό προσωπικό, αφού δεν ενδιαφέρονται να ικανοποιήσουν ούτε το ελάχιστο αυτό αίτημα που αφορά τα κίνητρα παραμονής των γιατρών στο νοσοκομείο.

Την ίδια στάση βέβαια κρατούν και οι άλλοι συνδυασμοί που βάζουν σε δεύτερη μοίρα τα ζητήματα του νοσοκομείου, της δημόσιας και δωρεάν υγείας γενικότερα.

Και αυτό δεν είναι τυχαίο. Αποδέχονται την πολιτική εμπορευματοποίησης της υγείας που εφαρμόζουν οι κυβερνήσεις και η Ευρωπαϊκή Ένωση, την πολιτική που μεταθέτει στους Δήμους και αυτά τα ζητήματα με "ασπιρίνες" του τύπου των κοινωνικών ιατρείων και φαρμακείων».

«Καλούμε τους κατοίκους του νησιού μας να μην αποδεχθούν αυτές τις επικίνδυνες για την υγεία τους πολιτικές τόσο της κυβέρνησης, όσο και των αυτοαποκαλούμενων "ανεξάρτητων" δημοτικών και περιφερειακών συνδυασμών και να αγωνιστούμε όλοι μαζί, μέσα κι έξω από το δημοτικό και το περιφερειακό συμβούλιο για την πλήρη στελέχωση του νοσοκομείου του νησιού μας με το απαραίτητο προσωπικό», καταλήγει η ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης.

 

Μοιραστείτε τοcharitakis new

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018