Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Επίσκεψη Σπιλάνη σε Πλάκα και Κοντοπούλι

banner roots

Επίσκεψη Σπιλάνη σε Πλάκα και Κοντοπούλι
23.04.2019 | 21:12

Επίσκεψη Σπιλάνη σε Πλάκα και Κοντοπούλι

Συντάκτρια:  Βιργινία Καρβέλλη
Κατηγορία: Λήμνος

Την Κυριακή (21/4) ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Γιάννης Σπιλάνης, συνοδευόμενος από τους υποψηφίους περιφερειακούς συμβούλους Κ. Σκούρα και Γ. Χατζηαντωνάκη, επισκέφθηκε τα χωριά Πλάκα και Κοντοπούλι.

Όπως αναφέρει το γραφείο Τύπου του κ. Σπιλάνη, «με τον πρόεδρο της κοινότητας του χωριού Πλάκα κ. Χρήστο Τσαλίκη επισκέφτηκε το λιμάνι του χωριού. Ακολούθησε συνάντηση και με εκπροσώπους του Πολιτιστικού Συλλόγου Πλάκας και κατοίκους, όπου συζητήθηκαν τοπικά προβλήματα και προτάσεις για την ανάπτυξη της περιοχής, με έμφαση στην αναβάθμιση των υποδομών του λιμανιού της Πλάκας και στις δυνατότητες σύνδεσης με Ίμβρο. Επίσης, έμφαση δόθηκε και στην ένταξη των αρχαιολογικών χώρων της Β.Α. Λήμνου σε ένα δίκτυο, που θα προβάλλει και θα αναδεικνύει την ιστορία και τον πολιτισμό της περιοχής.

Στο Κοντοπούλι, συναντήθηκε με κατοίκους, όπου συζητήθηκαν θέματα αγροτικής ανάπτυξης και μεταποίησης, ιδιαίτερα για την αμπελουργία – οινοποιία. Από νέους που συμμετείχαν στην συζήτηση, έντονα καταγράφηκε ο προβληματισμός και η ανησυχία τους τους που αφορά τη δημιουργία θέσεων εργασίας και γενικότερα την απασχόληση στην περιοχή.

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης αναφέρθηκε στο αναπτυξιακό σχέδιο της "Συμπαράταξης" για την επόμενη πενταετία, το οποίο και βάζει τις σταθερές βάσεις για την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας και του τουρισμού και άρα εξασφαλίζει θέσεις εργασίας και ανάπτυξη των εισοδημάτων».

     

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel