Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Σιωπηλή διαμαρτυρία αύριο στο Γυμνάσιο Μύρινας
Σιωπηλή διαμαρτυρία αύριο στο Γυμνάσιο Μύρινας
16.04.2019 | 11:28

Σιωπηλή διαμαρτυρία αύριο στο Γυμνάσιο Μύρινας

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Λήμνος

Σε σιωπηλή διαμαρτυρία καλεί τους κατοίκους της Λήμνου, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου Μύρινας σε μια προσπάθεια να «συνεχίσει τις δράσεις του, αντιδρώντας για τη μη επίλυση των προβλημάτων που δημιουργήθηκαν στο κτήριο μετά το σεισμό του Μαΐου του 2014.

Το κάλεσμα αναφέρει:

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου Μύρινας συνεχίζει τις δράσεις του, αντιδρώντας στην πλήρη αδράνεια του Δημάρχου Λήμνου στο σοβαρότατο πρόβλημα στέγασης των παιδιών του Γυμνασίου Μύρινας, που δημιουργήθηκε μετά τον σεισμό του Μαΐου του 2014. Για 5η συνεχόμενη χρονιά το παλιό κτίριο του Γυμνασίου Μύρινας παραμένει κλειστό.

Οι αίθουσες του νέου κτιρίου χωρίστηκαν στην μέση για να μπορέσουν όλοι οι μαθητές του γυμνασίου να στεγαστούν και να γίνονται στοιχειωδώς τα μαθήματά τους. Εδώ και πέντε χρόνια τα παιδιά κάνουν μάθημα σε αίθουσες που δεν πληρούν τις προδιαγραφές υγιεινής και ασφάλειας.

Σε αίθουσες που έχουν χωριστεί με γυψοσανίδες και οι μαθητές της μίας τάξης ακούνε τους μαθητές της άλλης τάξης. Σε αίθουσες προκάτ που τους χειμερινούς μήνες δεν θερμαίνονται σωστά, ενώ όταν η θερμοκρασία ανεβαίνει η κατάσταση γίνεται ανυπόφορη. Το πρόβλημα παραμένει άλυτο και θα συνεχίσει να μας απασχολεί για τα επόμενα τρία με τέσσερα χρόνια.

Αν δεν αντιδράσουμε και δεν διεκδικήσουμε την λύση του προβλήματος, μπορεί να μην δούμε ποτέ το παλιό ιστορικό κτίριο του γυμνασίου να επισκευάζεται. Το πρόβλημα μας αφορά όλους.

Αφορά τα παιδιά και τους γονείς του γυμνασίου που ταλαιπωρούνται και θα συνεχίσουν να ταλαιπωρούνται, καθώς το κτίριο δεν προβλέπεται να επισκευαστεί στα επόμενα 2 χρόνια.

Αφορά τα παιδιά και τους γονείς των τριών δημοτικών της Μύρινας, του Θάνους και του Κάσπακα, που τα επόμενα χρόνια θα έρθουν να συνεχίσουν την εκπαίδευσή τους στο γυμνάσιο και δεν θα υπάρχουν οι κατάλληλες συνθήκες στέγασής του.

Αφορά όλους εμάς που τα προηγούμενα χρόνια περάσαμε από αυτό το σχολείο, είτε ως μαθητές, είτε ως εκπαιδευτικοί, έχοντας τόσες αναμνήσεις και που τώρα το βλέπουμε να παραμένει κλειστό και να καταστρέφεται.

Αφορά όλους εμάς που ζούμε σε αυτό τον τόπο και που βλέπουμε το παραδοσιακό κτίριο του γυμνασίου στο οποίο κάθε καλοκαίρι πραγματοποιούνται όλες οι πολιτιστικές εκδηλώσεις, να καταστρέφεται. Το χρωστάμε στα παιδιά μας, να τους προσφέρουμε τις κατάλληλες συνθήκες για να γίνεται η εκπαίδευσή τους με τις προϋποθέσεις που ορίζουν οι νόμοι.

Το χρωστάμε σε όλους εκείνους τους Λημνιούς που με τις δωρεές και τις προσφορές τους, σε έκταση που παραχώρησε η Παλλημνιακή Επιτροπή, κατάφεραν να ολοκληρώσουν την κατασκευή του Γυμνασίου Λήμνου, που τότε αποτελούσε όνειρο κάθε Λημνιού, μέσα σε εφτά μόλις χρόνια (1921-1928).

Το παραδοσιακό κτίριο του γυμνασίου, αληθινό κόσμημα του Ρωμέικου γυαλού, που χρειάστηκε 7 χρόνια για να χτιστεί, περιμένει 5 χρόνια για την επισκευή του και δυστυχώς καταστρέφεται.

Ελάτε μαζί μας, όλοι εσείς που νοιάζεστε για τον τόπο μας, που νοιάζεστε για τα παιδιά μας, που νοιάζεστε για την αρχιτεκτονική κληρονομιά μας, την Τετάρτη 17 Απριλίου 2019, στις 12:30 στο Γυμνάσιο της Μύρινας.

Φορέστε την κονκάρδα μας ή το αυτοκόλλητο μας και ελάτε να διαμαρτυρηθούμε σιωπηλά, γιατί το οφείλουμε σε αυτούς που με θυσίες βοήθησαν στην κατασκευή του γυμνασίου, γιατί το χρωστάμε στις επόμενες γενιές που έρχονται, γιατί πονάμε για την καταστροφή του παραδοσιακού κτιρίου.

57366712 837994259933017 6886423710547312640 n

Μοιραστείτε το

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018