Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Ο Δρ.. Χάρης Κούντουρος έρχεται στο ΓΕ.Λ Μούδρου
Ο Δρ.. Χάρης Κούντουρος έρχεται στο ΓΕ.Λ Μούδρου
04.04.2019 | 09:46

Ο Δρ.. Χάρης Κούντουρος έρχεται στο ΓΕ.Λ Μούδρου

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Λήμνος

Με σημερινή του ενημέρωση το σχολείο, κάνει γνωστό πως στην εκδήλωση της Παρασκευής, 5 Απριλίου 2019 και ώρα 11.30 π.μ. θα παρευρεθεί και ο κ. Χάρης Κούντουρος, Αναπληρωτής του Επικεφαλής του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα και υπεύθυνος υλοποίησης του προγράμματος "Σχολεία πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Επίσης, θα υπάρξει χαιρετισμός από ευρωβουλευτές των κομμάτων.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
 Χαιρετισμός κ. Καραγιάννη Στυλιανού, διευθυντή ΓΕ.Λ. Μούδρου
 Χαιρετισμοί επισήμων
 Χαιρετισμός κ. Παπαδημούλη Δημήτριου, αντιπροέδρου του Ε.Κ.
 Χαιρετισμός κ. Κούνεβα Κωνσταντίνας, ευρωβουλευτή ΣΥΡΙΖΑ
 Χαιρετισμός κ. Σπυράκη Μαρίας, ευρωβουλευτή Ν.Δ.
 Χαιρετισμός εκπροσώπου μαθητών του προγράμματος «Σχολεία πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου»
 Σύντομο βίντεο προγράμματος
 Συζήτηση:
Έναρξη από τον κ. Χάρη Κούντουρο,αναπληρωτή του Επικεφαλής του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, υπεύθυνου Δημοσίων σχέσεων, επικοινωνίας και δικτύων
κ. Ανδρουλάκης Νικόλαος, ευρωβουλευτής ΚΙΝ.ΑΛ.:«Η Ευρώπη μπροστά σε κρίσιμο σταυροδρόμι»
κ. Αντωνακόπουλος Λεωνίδας: «Ευρωεκλογές 2019-Γιατί χρειαζόμαστε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο;»
κ. Σαμαρά Κρίσπη Αναστασία: «Ευρώπη-Ελλάδα στα πρόθυρα των Ευρωεκλογών»
κ. Σωτηρίου Σοφία, παρουσίαση της πλατφόρμας «Αυτή τη φορά ψηφίζω»
κ. Κύρτσος Γεώργιος, ευρωβουλευτής Ν.Δ. για τις Ευρωεκλογές (skype)
 Συζήτηση με το κοινό
 Απονομή τίτλων και βεβαιώσεων στους μαθητές του προγράμματος

Παράλληλη έκθεση:
τα λογότυπα των μαθητών για την εκστρατεία «Αυτή τη φορά ψηφίζω»

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΟΜΙΛΗΤΩΝ

Ο Νίκος Ανδρουλάκης γεννήθηκε στην Αθήνα στις 7 Φεβρουαρίου 1979. Σπούδασε πολιτικός μηχανικός στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και έχει μεταπτυχιακό τίτλο στο πρόγραμμα «Νέα Υλικά και Περιβάλλον». Επιπλέον, είναι υποψήφιος διδάκτωρ. Τα τελευταία χρόνια εργάζεται ως πολιτικός μηχανικός και διδάσκει στην Ανώτατη Σχολή Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης. Το 1997 συμμετέχει για πρώτη φορά στην Πανελλήνια Αγωνιστική Σπουδαστική Παράταξη του Νομού Ξάνθης, ενώ το 1999 εκλέγεται Γραμματέας της παράταξης στην Ξάνθη. Από το 2000 έως και το 2002 διετέλεσε μέλος της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου.
Το 2001 εξελέγη για πρώτη φορά μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ, ενώ το 2007 εξελέγη μέλος της Εθνικής Αντιπροσωπείας της Νεολαίας του κόμματος. Το 2008 εκλέχτηκε μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ και κατόπιν μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ. Στις 14 Μαρτίου 2013 εκλέχτηκε από το Πολιτικό Συμβούλιο του κόμματος Γραμματέας της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής, λαμβάνοντας 109 ψήφους σε σύνολο 168 ψήφων.
Στις 30 Μαρτίου 2014 ανακοινώθηκε η υποψηφιότητά του για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με την Ελιά - Δημοκρατική Παράταξη. Εξελέγη δεύτερος με 113.719 σταυρούς προτίμησης.Συμμετέχει στην ομάδα της Προοδευτικής Συμμαχίας των Σοσιαλιστών & Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
Είναι μέλος:
• Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων
• Αντιπροσωπεία για τις σχέσεις με τη Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας
Παράλληλα είναι αναπληρωτής στην:
• Επιτροπή Περιβάλλοντος, Δημόσιας Υγείας και Ασφάλειας των Τροφίμων
• Υποεπιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων
• Υποεπιτροπή Ασφάλειας και Άμυνας
• Αντιπροσωπεία στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση ΕΕ - Λατινικής Αμερικής
Τον Ιανουάριο του 2016, μετά από πρόταση της Σοσιαλιστικής Ομάδας, επιλέχθηκε να συμμετάσχει στην Εξεταστική Επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σχετικά τις μετρήσεις εκπομπών στην αυτοκινητοβιομηχανία ως πλήρες μέλος (Σκάνδαλο Volkswagen).
Τον Νοέμβριο του 2017 έθεσε υποψηφιότητα για τον ενιαίο φορέα της Δημοκρατικής Παράταξης, όπου οι πολίτες που συμμετείχαν στον 1ο και τον 2ο γύρο, του έδωσαν 51.736 και 66.483 ψήφους αντίστοιχα.

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΣΑΜΑΡΑ ΚΡΙΣΠΗ
Δρ. Αναστασία Σαμαρά-Κρίσπη, κόρη του δικηγόρου Παντελή Σαμαρά και σύζυγος του Ηλία Κρίσπη, ομότιμου Καθηγητού της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και επίτιμου Νομικού Συμβούλου του Υπουργείου Εξωτερικών.
Μετά τις σπουδές στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, μετεκπαιδεύτηκε στο Πανεπιστήμιο Μονάχου (Ευρωπαϊκό, Ασφαλιστικό και Εμπορικό Δίκαιο) και στο Πανεπιστήμιο Paris II (με κατεύθυνση το Δίκαιο των Επιχειρήσεων).
Πρόεδρος του Ιδρύματος Διεθνών Νομικών Μελετών, επίτιμη δικηγόρος Αθηνών, Πρόεδρος Διοικητικού Συμβουλίου της σουηδικής πολυεθνικής εταιρείας S.K.F. («ΕΣΚΑΕΦ» ΕΛΛΑΣ Α.Ε.Ε.), Νομικός Σύμβουλος και Μέλος Νομοπαρασκευαστικών και άλλων Επιτροπών.
Διετέλεσε επί σειρά ετών δικηγόρος Αθηνών στον Άρειο Πάγο και μέλος των Δικηγορικών Συλλόγων Αθηνών και Μονάχου Γερμανίας, από το Πανεπιστήμιο του οποίου έλαβε τον τίτλο του Διδάκτορος Νομικής.
Διετέλεσε επίσης, δύο φορές, μέλος της Ελληνικής Αντιπροσωπείας, στις εργασίες της Επιτροπής των Ηνωμένων Εθνών, επί θεμάτων Διεθνούς Εμπορικού Δικαίου (UNCITRAL – United Nations Commission on International Trade Law) – 34η Συνεδρία, Βιέννη 25 Ιουνίου – 13 Ιουλίου 2001 και Νέας Υόρκης.
Στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών υπήρξε επί διετία υπεύθυνη της Γραμματείας, για τις σχέσεις του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών με την CCBE (Διαρκής Επιτροπή του Συμβουλίου των Ευρωπαίων Δικηγόρων).
Διετέλεσε επίσης επί σειρά ετών δικηγόρος της ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΕΕΓΑ, έχοντας υπό την δικηγορική και νομική εποπτεία της, όλους τους κλάδους ασφαλίσεως (πλην εκείνων της ασφαλίσεως ζωής και οχημάτων), ασχολούμενη ταυτόχρονα με θέματα ευρωπαϊκού ασφαλιστικού δικαίου, μελέτες για την προσαρμογή της Ελληνικής Νομοθεσίας στην Ευρωπαϊκή-Κοινοτική, ασφαλιστικών συμβάσεων, αλλά και γενικών συμβάσεων με στοιχεία αλλοδαπότητας.
Επίσης, ως Προϊσταμένη του Τμήματος Μελετών της ΕΘΝΙΚΗΣ, ασχολήθηκε με θέματα συντονισμού της Ελληνικής Ασφαλιστικής Νομοθεσίας, με την Ευρωπαϊκή Ασφαλιστική Νομοθεσία.
Εθελόντρια Κοινωνικής Πρόνοιας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.
Μέλος του Συμβουλίου Επιστημόνων του Λυκείου Ελληνίδων.
Από Νοέμβριο 2013, «Μέλος του Οργανισμού Διαιτησίας και Διαμεσολάβησης του Ελληνο-Γερμανικού Επιμελητηρίου» .
Ξένες Γλώσσες: Γερμανικά, Γαλλικά, Αγγλικά, Ιταλικά.

ΣΟΦΙΑ ΣΩΤΗΡΙΟΥ
Πτυχιούχος Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σπουδών με Μεταπτυχιακές Σπουδές στην Ευρωπαϊκή Ένωση και Αναπτυσσόμενες Χώρες στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Καθηγήτρια Γερμανικής Γλώσσας. Εργάζομαι στο Europe Direct Βορείου Αιγαίου ως Υπεύθυνη Προβολής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Επενδυτικού Σχεδίου Juncker. Εργασιακή εμπειρία σε θέματα διοργάνωσης εκδηλώσεων παρουσίασης ευρωπαϊκών προγραμμάτων στον τομέα της ανάπτυξης καινοτόμας επιχειρηματικότητας.

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018