Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Το ΚΙΝΑΛ ετοιμάζεται για τις εκλογές: Τα πρώτα ονόματα για τα ψηφοδέλτια

banner roots

Το ΚΙΝΑΛ ετοιμάζεται για τις εκλογές: Τα πρώτα ονόματα για τα ψηφοδέλτια
27.03.2019 | 08:57

Το ΚΙΝΑΛ ετοιμάζεται για τις εκλογές: Τα πρώτα ονόματα για τα ψηφοδέλτια

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Λήμνος

Το βασικό σενάριο θέλει τον πήχη στο 10% και αν υλοποιηθεί θα οδηγήσει στην επόμενη Βουλή περίπου 30 βουλευτές του νέου φορέα της Κενροαριστεράς

Με στόχο την τρίτη θέση στις κάλπες των εθνικών εκλογών και την τρίτη εντολή για τον σχηματισμό κυβέρνησης, στην περίπτωση που δε θα προκύψει αυτοδυναμία, το Κίνημα Αλλαγής σχεδιάζει την προεκλογική του στρατηγική και κάνει τους υπολογισμούς του.

Το βασικό σενάριο θέλει τον πήχη στο 10% και αν υλοποιηθεί θα οδηγήσει στην επόμενη Βουλή περίπου 30 βουλευτές του νέου φορέα της Κενροαριστεράς. 

 

Ο εκλογικός νόμος σε συνδυασμό με την εκτίμηση επιρροής της Χαριλάου Τρικούπη δίνει έδρες στην Α’ Αθηνών, τους τρεις τομείς της πρώην Β’ Αθηνών, τη Β’ Πειραιά, την Αιτωλοακαρνανία, την Αργολίδα, την Αρκαδία, την Άρτα, την Αχαΐα, τη Βοιωτία, τη Δράμα, τα Δωδεκάνησα, την Εύβοια, την Ηλεία, το Ηράκλειο, την Α’ και τη Β’ Θεσσαλονίκης, τα Ιωάννινα, το Κιλκίς, την Κοζάνη, τη Λακωνία, τη Λάρισα, την Ξάνθη, το Ρέθυμνο, τις Σέρρες, τη Φθιώτιδα,τη Φλώρινα και τη Χαλκιδική. 

Στην Α’ Αθηνών φαβορί είναι ο Κώστας Σκανδαλίδης με το ψηφοδέλτιο να περιλαμβάνει ακόμη τον αναπληρωτή εκπρόσωπο Τύπου του Κινήματος Αλλαγής, Σπύρο Καρανικόλα, και μία σειρά προβεβλημένων στελεχών, όπως η Ζέφη Δημαδάμα και ο Παναγιώτης Καρκατσούλης.

 

Ερωτηματικό αποτελεί αν θα διεκδικήσει έδρα στη Βουλή ο Παύλος Γερουλάνος, στην περίπτωση που οι εκλογές γίνουν τον Οκτώβριο, με τον ίδιο τον υποψήφιο δήμαρχο Αθηναίων να δηλώνει σε όλους τους τόνους ότι θα παραμείνει στο δημοτικό συμβούλιο. 

Στον Νότιο Τομέα της πρώην Β’ Αθηνών θα είναι υποψήφια η Φώφη Γεννηματά με τη μάχη του σταυρού να δίνουν για την εκλόγιμη θέση ο Θεόδωρος Παπαθεοδώρουκαι η Τόνια Αντωνίου.Στον Βόρειο Τομέα κυριαρχεί ο Ανδρέας Λοβέρδος ενώ στο Δυτικό Τομέα μπορεί να κάνει την έκπληξη και να προστεθεί την τελευταία στιγμή ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. Εκεί είναι ήδη υποψήφια αναγνωρίσιμα στελέχη όπως η Νάντια Γιαννακοπούλου, ο Μιχάλης Καρχιμάκης και ο Θάνος Ασκητής. 

Στην Β’ Πειραιά θα δώσουν μάχη ο Σταμάτης Μαλέλης και ο Δημήτρης Διαμαντίδης, γιος του πρώην βουλευτή Γιάννη Διαμαντίδη. Στην Αιτωλοακαρνανία το προβάδισμα έχει ο νυν βουλευτής Δημήτρης Κωνσταντόπουλος ενώ στις τριεδρικές της Αργολίδας και της Αρκαδίας κυριαρχούν ο Γιάννης Μανιάτης και ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος αντίστοιχα. 

Στην Άρτα είναι πιθανόν να συγκρουστούν ο Χρήστος Γκόγκας και ο Χρήστος Μέγας. Μάχη θα δοθεί και για την έδρα της Βοιωτίας με τον οικονομολόγο Άρη Καρβούνη να έχει τις περισσότερες πιθανότητες, σύμφωνα με τα στελέχη που γνωρίζουν την ανθρωπογεωγραφία της περιοχής. 

 

Στη Δράμα και τα Δωδεκάνησα Χαρά Κεφαλίδου και Δημήτρης Κρεμαστινός θα διεκδικήσουν την επανεκλογή τους στη Βουλή, ενώ την επιστροφή του στην κεντρική πολιτική σκηνή θα επιδιώξει και ο Συμεών Κεδίκογλου, μέσα από το ψηφοδέλτιο της Εύβοιας. Στην Ηλεία για την πρώτη θέση θα αναμετρηθούν ο Γιάννης Κουτσούκος και ο Μιχάλης Κατρίνης. Στο Ηράκλειο κυριαρχεί ο Βασίλης Κεγκέρογλου. Στην Α’ θεσσαλονίκης, όπου είναι πιθανόν να είναι υποψήφια όπως έχει δικαίωμα και η Φώφη Γεννηματά, τον αγώνα τη πρωτιάς αναμένεται να δώσουν ο Αντώνης Σαουλίδης και ο Χάρης Καστανίδης. 

Στη Β’ Θεσσαλονίκης οι γνωρίζοντες μιλούν για επανεκλογή του ΓιώργουΑρβανιτίδη, στα Ιωάννινα θα αναμετρηθούν Σωτήρης Ζαρμπαλάς και Μιχάλης Κασσής και στο Κιλκίς θα επιδιώξει την εκλογή του οΣτέφανος Παραστατίδης. Στην Κοζάνη οι πιθανότητες είναι υπέρ του ΠάριΚουκουλόπουλου, όπως και στη Λακωνία όπου την έδρα κατέχει ήδη ο Λεωνίδας Γρηγοράκος.

Στη Λάρισα το παιχνίδι θα παιχτεί μεταξύ του Φίλιππου Σαχινίδη και τουΚώσταΜπαργιώτα, ο οποίος είναι ήδη βουλευτή ς. Στην Ξάνθη το Κίνημα Αλλαγής αναζητεί το πρόσωπο που μπορεί να το φέρει στην τρίτη θέση. Στο Ρέθυμνο την έδρα θα διεκδικήσει ο Απόστολος Ψωμάς, στη Ροδόπη ο Ιλχάν Ιλχάν, στις Σέρρες ο Μιχάλης Τζελέπης, στη Φθιώτιδα ο Νίκος Τσώνης και στη Φλώρινα ο Νίκος Σαμαράς. Στη Χαλκιδική συγκρούστηκαν Γιάννης Δριβελέγκας και Χρήστος Πάχτας με αποτέλεσμα να ανοίγει ο δρόμος για τον Απόστολο Πάνα. 
Σε ότι αφορά στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας, με το δεδομένο πως θα ανακοινωθεί μόλις προκηρυχθούν οι εκλογές, όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν ότι τη θέση του επικεφαλής θα καταλάβει ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το