Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Το Λύκειο Ελληνίδων Λήμνου ανέδειξε το θέμα της ισοτιμίας και χειραφέτησης των γυναικών (photos)

banner roots

Το Λύκειο Ελληνίδων Λήμνου ανέδειξε το θέμα της ισοτιμίας και χειραφέτησης των γυναικών (photos)
18.03.2019 | 20:09

Το Λύκειο Ελληνίδων Λήμνου ανέδειξε το θέμα της ισοτιμίας και χειραφέτησης των γυναικών (photos)

Συντάκτρια:  Βιργινία Καρβέλλη
Κατηγορία: Λήμνος

Μια πολύ ενδιαφέρουσα ομιλία πραγματοποιήθηκε από το Λύκειο των Ελληνίδων Λήμνου, το Σάββατο 16 Μαρτίου, με θέμα «Η Ελληνίδα στην πορεία για την κατάκτηση των ατομικών και πολιτικών δικαιωμάτων της».

Το θέμα ανέπτυξε η κ. Αγλαΐα Ρομπόκου – Καραγιάννη, καθηγήτρια του Τμήματος Δημόσιας Διοίκησης του Παντείου Πανεπιστημίου, μέλος του Δ.Σ του Κεντρικού Λυκείου των Ελληνίδων, εκπρόσωπος του ΛτΕ στην Ελληνική Αντιπροσωπεία του Ευρωπαϊκού Λόμπυ Γυναικών. Είναι επίσης υπεύθυνη της «Επιτροπής Επιστημόνων για τα Γυναικεία Θέματα και την Ισότητα» του ΛτΕ που σε συνεργασία με άλλα γυναικεία σωματεία και κοινωνικούς φορείς, ασχολείται με θέματα που αφορούν τα δικαιώματα της γυναίκας, την ισότητα των φύλων, τη βία κατά των γυναικών, την κακοποίηση και την εκμετάλλευση παιδιών, κ.α.

Είναι γνωστό πως το Λύκειο των Ελληνίδων από την αρχή της ίδρυσης του έθεσε ως πρωταρχικό του στόχο την πρόοδο του γυναικείου φύλου, τη στήριξη της Ελληνίδας, την ανύψωση του βιοτικού και μορφωτικού επιπέδου της. Η Καλλιρόη Παρρέν που ίδρυσε το ΛτΕ πίστεψε ακράδαντα στην ανάγκη εξασφάλισης παιδείας και εργασίας για τις γυναίκες, ως βασικών προϋποθέσεων για την πνευματική και πολιτική τους ισοτιμία και χειραφέτηση. Από το ξεκίνημα αυτό έως τις ημέρες μας οι γυναίκες αγωνίστηκαν σκληρά για να εξασφαλίσουν την θέση τους στην κοινωνία και να διεκδικήσουν τα δικαιώματα τους. Για αυτό το δύσκολο δρόμο που έχουν διανύσει οι Ελληνίδες, την πορεία των διεκδικήσεών τους και τα σημερινά δεδομένα μίλησε η κ. Ρομπόκου – Καραγιάννη. Με μια ιστορική αναδρομή και λεπτομερείς αναφορές στο νομοθετικό πλαίσιο τόσο σε εθνικό όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο, η ομιλήτρια ανέπτυξε το θέμα της, υπενθυμίζοντας στο κοινό πως ο στόχος της προόδου του γυναικείου φύλου παραμένει πάντα διαρκής και επίκαιρος. Τόνισε ακόμα τη σημασία της συνέχειας των προσπαθειών από όλους ώστε η ισότητα των δύο φύλων να γίνει πράξη. Πολύ σημαντικές στάθηκαν επίσης οι καίριες ερωτήσεις του κοινού που έδωσαν το έναυσμα για μια εποικοδομητική συζήτηση.

Την εκδήλωση του ΛτΕ Λήμνου, που πραγματοποιήθηκε στη φιλόξενη αίθουσα της Λέσχης Αξιωματικών Φρουράς Μύρινας, τίμησαν με την παρουσία τους ο Στρατιωτικός Διοικητής Ταξίαρχος κ. Γ. Βακλατζής, η κ. Κατσανέρη ως εκπρόσωπος του Επάρχου Λήμνου, η υποψήφια Δήμαρχος Λήμνου κ. Ε. Γεώργα και πολυπληθές ακροατήριο.

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel