Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Κτηματολόγιο: Πότε ξεκινούν οι δηλώσεις στη Λήμνο

banner roots

Φωτογραφία: Ena Channel Φωτογραφία: Ena Channel
13.03.2019 | 20:14

Κτηματολόγιο: Πότε ξεκινούν οι δηλώσεις στη Λήμνο

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Λήμνος

Το «Εθνος» απαντά στις ερωτήσεις που αποστέλλονται στην ηλεκτρονική διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..*

Οι ερωτήσεις απαντώνται από µέλη του ∆Σ του Πανελληνίου Συλλόγου ∆ιπλωµατούχων Αγρονόµων Τοπογράφων Μηχανικών και αφορούν τόσο τη διαδικασία κτηµατογράφησης και υποβολής δηλώσεων όσο και τον έλεγχο και τη διόρθωση εγγραφών.

Ανάμεσα σε αυτές, απάντηση δίνεται και στην εξής ερώτηση: Παρακαλώ θα ήθελα να µε ενηµερώσετε πότε ξεκινάει και πότε λήγει η προθεσµία υποβολής δηλώσεων ακινήτων στο Κτηµατολόγιο της Λήµνου. Επιπλέον, µε ποιον τρόπο γίνεται η υποβολή δηλώσεων όσων δεν είναι κάτοικοι της Λήµνου και δεν µπορούν να µεταβούν στο νησί για τις δηλώσεις.

Απάντηση: Η περιοχή της Λήµνου συγκαταλέγεται σε αυτές που δεν έχει ξεκινήσει ακόµα η διαδικασία υποβολής δηλώσεων και αναµένεται ότι θα γίνει το αργότερο εντός του Απριλίου. Η αρχική προθεσµία δήλωσης ακίνητης περιουσίας είναι 3 µήνες για τους κατοίκους της ηµεδαπής και 6 µήνες για τους κατοίκους εξωτερικού. Εάν δεν κατοικείτε στο νησί, µπορείτε να δηλώσετε την περιουσία σας και µε ηλεκτρονική δήλωση από την ειδική πλατφόρµα στον ιστότοπο www.ktimatologio.gr, ενώ µε την έναρξη των δηλώσεων στην περιοχή η διαδικασία να µπορεί να γίνει και µέσω του µεγάλου γραφείου κτηµατογράφησης, το οποίο ξεκινά να λειτουργεί από σήµερα στο Γαλάτσι.

* Λόγω της αναφοράς σε περιουσιακά δεδοµένα, από τις επιστολές που λάβαµε αφαιρέθηκαν τα στοιχεία του αποστολέα από τη δηµοσίευση. Ωστόσο, τα κείµενα των ερωτήσεων διατηρήθηκαν στην αρχική τους µορφή, προκειµένου να µπορούν οι αναγνώστες να αναγνωρίσουν τις προσωπικές τους περιπτώσεις. Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι οι απαντήσεις που δίνονται µέσω της εφηµερίδας δεν µπορούν να υποκαταστήσουν τις κατευθύνσεις που θα σας δοθούν από τα γραφεία κτηµατογράφησης, τα κτηµατολογικά γραφεία και το Ελληνικό Κτηµατολόγιο.

 

Πηγή: ethnos.gr

 

 
Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το