Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Νοσοκομείο Λήμνου: Πήγαν για δουλειά και.. βρέθηκαν στην ανεργία! (photos + video)
Νοσοκομείο Λήμνου: Πήγαν για δουλειά και.. βρέθηκαν στην ανεργία! (photos + video)
25.10.2018 | 13:56

Νοσοκομείο Λήμνου: Πήγαν για δουλειά και.. βρέθηκαν στην ανεργία! (photos + video)

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Λήμνος

Ένα πρωτοφανές στα χρονικά ζήτημα βιώνουν τις τελευταίες ώρες 8 άτομα από τη Λήμνο, οι οποίοι ενημερώθηκαν από το υπουργείο πως έχει εγκριθεί η πρόσληψή τους στο νοσοκομείο της Λήμνου, για 24 μήνες, όμως με απόφαση του ΔΣ του νοσοκομείου δεν θα υπογραφούν οι συμβάσεις τους!

Όλα ξεκίνησαν όταν στα μέσα Ιουλίου ανακοινώθηκε ότι ανοίγει η πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων των υποψηφίων μέσω της ηλεκτρονικής εφαρμογής loipoepikouriko.moh.gov.gr για την πρόσληψη και τοποθέτηση του Λοιπού Επικουρικού Προσωπικού, πλην Ιατρών.

Σύμφωνα με τη νέα εφαρμογή, οι δημόσιοι Φορείς Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (Φ.Π.Υ.Υ.) που εποπτεύονται από τις Δ.Υ.Πε. (Νοσοκομεία και Φορείς Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας), οι Δ.Υ.Πε, το Ε.Κ.Α.Β, ο Ε.Ο.Π.Υ.Υ, ο Ε.Ο.Φ, το Ε.Κ.Ε.Α, το Γ.Ν. Θεσσαλονίκης «Γ. Παπαγεωργίου», η Α.Ε.Μ.Υ για το Νοσοκομείο της Θήρας και τα Πανεπιστημιακά Νοσοκομεία αρμοδιότητας του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, μπορούσαν να προσλαμβάνουν επικουρικό προσωπικό όλων των κατηγοριών και κλάδων για την κάλυψη των επιτακτικών τους αναγκών, ανεξάρτητα από την ύπαρξη κενών οργανικών θέσεων.

Η δυνατότητα υποβολής των αιτήσεων άνοιξε στις 12/7/2018, στις 18.00 και παρέμεινε ανοιχτή έως τις 30/7/2018 και ώρα 24.00
Το νοσοκομείο Λήμνου είχε αιτηθεί 10 θέσεις στη 2ΥΠΕ από τις οποίες εγκρίθηκαν όλες, αλλά τελικά μετά την κατάρτηση και ανάρτηση των ηλεκτρονικών κατάλογων ανά Δ.Υ.Πε που παρέμειναν σε ισχύ μέχρι τις δεκαπέντε Οκτωβρίου του τρέχοντος έτους καλύφθηκαν οι 8.

Τα 8 αυτά άτομα, ενημερώθηκαν με προσωπική επιστολή για την έγκριση πρόσληψης η οποία θα πρέπει να ολοκληρωθεί ως σήμερα με την υπογραφή της σύμβασης ορισμένου χρόνου, κάτι όμως που το Διοικητικό Συμβούλιο του νοσοκομείου αρνείται, γιατί όπως αναφέρει ο αν. Διοικητής κ. Μονοκρούσσος, «οι ανάγκες σε προσωπικό άλλαξαν».

Το γεγονός αναστάτωσε τόσο τους 8 προς πρόσληψη, όσο και τις οικογένειες τους, καθώς πολλοί από αυτούς, δούλευαν ήδη σε άλλες εργασίες από τις οποίες παραιτήθηκαν, χωρίς δυνατότητα αποζημίωσης φυσικά ή ταμείου ανεργίας.

Εντωμεταξύ, η ανακοίνωση της μη σύναψης σύμβασης τους ανακοινώθηκε εχθές το μεσημέρι και τα 8 άτομα έρχονται αντιμέτωπα και με την ποινή της μη συμμετοχής τους σε επόμενο διαγωνισμό του δημοσίου για 2 χρόνια, καθώς φαίνεται ότι δεν έχουν αποδεχθεί τη θέση τους.

Ο κ. Μονοσκρύσος στη συνάντηση που έγινε σήμερα νωρίς το πρωί στο γραφείο του, ανέφερε ότι έχει ζητηθεί ήδη από τη διοίκηση του νοσοκομείου της Μυτιλήνης, με το οποίο το νοσοκομείο μας είναι διασυνδεμένο, την ανάκληση της απόφασης για πρόσληψη επικουρικού προσωπικού και ταυτόχρονα υπέβαλε νέα αίτηση, ζητώντας μεταξύ άλλων την πρόσληψη ενός Λογοθεραπευτή-τριας και ενός μικροβιολόγου.

Σε λίγο, αναμένεται να γίνει γνωστή η απόφαση της Διοίκησης του Βοστάνειου Νοσοκομείου στο αίτημα του νοσοκομείου της Λήμνου και ανάλογα την απάντηση, το θέμα θα προχωρήσει στη 2 ΥΠΕ.

Βέβαια η αιφνίδια αυτή αλλαγή στάσης από την διοίκηση του νοσοκομείο του νησιού, κάνει πολλούς να πιστεύουν ότι κρύβονται μικροπολιτικά συμφέροντα και τακτοποίηση ημετέρων ενόψει των εκλογών, κάτι που ειπώθηκε και κατά τη συνάντηση που έγινε στο γραφείο του αναπληρωτή διοικητή σήμερα το πρωί.

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018