Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Θετική η γνωμοδότηση του ΣΑΣ για την ακτοπλοϊκή σύνδεση Λήμνου-Σαμοθράκης τους θερινούς μήνες
Θετική η γνωμοδότηση του ΣΑΣ για την ακτοπλοϊκή σύνδεση Λήμνου-Σαμοθράκης τους θερινούς μήνες
12.10.2018 | 20:28

Θετική η γνωμοδότηση του ΣΑΣ για την ακτοπλοϊκή σύνδεση Λήμνου-Σαμοθράκης τους θερινούς μήνες

Συντάκτρια:  Βιργινία Καρβέλλη
Κατηγορία: Λήμνος

Στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών μετείχε σήμερα η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Χριστιάνα Καλογήρου ως τακτικό μέλος και εκπροσωπώντας την Ένωση Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ).

Κατά τη συζήτηση σχετικού θέματος η Περιφερειάρχης τόνισε, εκτός των άλλων, τη μεγάλη σημασία:

1) Της ακτοπλοϊκής διασύνδεσης Λήμνου-Σαμοθράκης τους θερινούς μήνες, για την τουριστική ανάπτυξη των δύο νησιών, δεδομένης της εγγύτητας.

2) Της διασύνδεσης με ταχύπλοο επιβατηγό πλοίο (καταμαράν) των νησιών της Περιφερειακής Ενότητας Σάμου (Σάμος, Ικαρία, Φούρνοι) με τα Δωδεκάνησα, δεδομένου ότι αποτελεί «γέφυρα» σύνδεσης μεταξύ Βορείου και Νοτίου Αιγαίου και συμβάλλει καθοριστικά στην ανάπτυξη του τουρισμού, της οικονομικής και ειδικότερα της εμπορικής δραστηριότητας. Το συγκεκριμένο ζήτημα η Χριστιάνα Καλογήρου καθώς και το Επιμελητήριο Σάμου, το είχαν θέσει και εγγράφως από τις αρχές Σεπτεμβρίου του 2018 στον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Φώτη Κουβέλη, επισημαίνοντας τα προβλήματα που θα δημιουργηθούν για την ακτοπλοϊκή αυτή γραμμή αν δεν προκηρυχθεί μειοδοτικός διαγωνισμός εξυπηρέτησης για την επόμενη δρομολογιακή περίοδο.

Τα συγκεκριμένα θέματα ψηφίστηκαν ομόφωνα από το Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών.

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018