Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Με 45 συμμετοχές ξεκίνησε η CINEμαθεια 2018

the roots web banners 06

Με 45 συμμετοχές ξεκίνησε η CINEμαθεια 2018
30.06.2018 | 12:41

Με 45 συμμετοχές ξεκίνησε η CINEμαθεια 2018

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Λήμνος

Άνοιξε τις πύλες του, στον θερινό κινηματογράφο, το τριήμερο Φεστιβάλ «CINEμάθεια, 2018», στο οποίο θα συμμετέχουν 45 + 1 μαθητικές ταινίες Γυμνασίων, Λυκείων και Ειδικών Σχολείων από νησιά του Βορείου και του Νοτίου Αιγαίου.

«Στην μεγάλη οθόνη του cine "Κήπος" η Λήμνος, η Λέσβος, η Χίος, τα Ψαρά, η Σάμος, η Αστυπάλαια, η Κάλυμνος, η Κως, η Ρόδος, η Νάξος, η Σύρος και η Τήνος θα "κεντήσουν", με κινηματογραφικές καταγραφές και ιστορίες των μαθητικών τους ομάδων -για έκτη συνεχή χρονιά-, μνήμες, τραγούδια, ποιήματα, θρύλους, ερωτήματα. Ελάτε να τιμήσουμε όλοι μαζί την εφηβική αναζήτηση και την παραδειγματική φροντίδα των καθοδηγητών τους!», ανέφερε η υπεύθυνη σχολικών δραστηριοτήτων Δευτερο/θμιας εκπαίδευσης Στελλα Τσιροπινά, σε συνέντευξη που πραγματοποιήθηκε παρουσία όλων των συντελεστών στην Βιβλιοθήκη «Κοραής».

Από τους πρώτους ανθρώπους που στήριξαν αυτή την δράση η Χιώτισσα ηθοποιός Υρώ Μανέ, που τόνισε την σπουδαιότητα που έχει για τους μαθητές- εφήβους, αυτή η συλλογική δράση.

«Νιώθω μεγάλη χαρά καθώς από την αρχή στήριξα αυτή την δράση», ανέφερε η κ. Μανέ, συμπληρώνοντας ότι το σπουδαίο σε όλη αυτή την προσπάθεια είναι η επαφή των παιδιών με την τέχνη και τον πολιτισμό.

Υποστηριχτής και χορηγός αυτής της δράσης ο Δήμος Χίου, με τον Μανώλη Βουρνού να τονίζει ότι «ο λόγος για το οποίο ο δήμος υποστηρίζει μια τέτοια δράση είναι η δυνατότητα που δίνει στα παιδιά να ασχοληθούν με την τέχνη».

«Η τέχνη είναι το "φίλτρο" που σε μαθαίνει να ξεκαθαρίζεις από τα πολλά τα λίγα», ανέφερε ο δήμαρχος Χίου.

Οι ίδιοι οι μαθητές, μίλησαν για μια μοναδική εμπειρία που τους βοήθησε να μάθουν πολλά πράγματα και να δεθούν  μεταξύ τους σε μια περίοδο που το σχολείο, όπως είπαν, δεν υποστηρίζει αρκετά την τέχνη.

 

Πηγή: alithia.gr

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το