Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Εκδικάστηκαν οι αγωγές της ΝΕΛ κατά του Δημάρχου και του Αντιδημάρχου Λήμνου | Πυρά Χατζηδιαμαντή για απόπειρα τρομοκράτησης από τη ΝΕΛ εν όψη των σαρωτικών αλλαγών στην ακτοπλοϊα.
Εκδικάστηκαν οι αγωγές της ΝΕΛ κατά του Δημάρχου και του Αντιδημάρχου Λήμνου | Πυρά Χατζηδιαμαντή για απόπειρα τρομοκράτησης από τη ΝΕΛ εν όψη των σαρωτικών αλλαγών στην ακτοπλοϊα.
01.04.2013 | 19:26

Εκδικάστηκαν οι αγωγές της ΝΕΛ κατά του Δημάρχου και του Αντιδημάρχου Λήμνου | Πυρά Χατζηδιαμαντή για απόπειρα τρομοκράτησης από τη ΝΕΛ εν όψη των σαρωτικών αλλαγών στην ακτοπλοϊα.

Συντάκτρια:  Δέσποινα Βασιλειάδου
Κατηγορία: Λήμνος

Εκδικάστηκαν σήμερα το πρωί από το Πολυμελές Πρωτοδικείο Λέσβου, που συνεδρίασε στη μεταβατική έδρα της Λήμνου, οι αγωγές που είχαν καταθέσει οι εταιρείες ΝΕΛ, η θυγατρική της c Link Ferries καθώς και η Ανώνυμη Ναυτιλιακή Εταιρεία Νότου Α.Ε, πλοιοκτήτρια εταιρεία του πλοίου Aqua Maria, εναντίον του Δημάρχου Λήμνου Αντώνη Χατζηδιαμαντή και του αρμόδιου Αντιδημάρχου Παναγιώτη Τσανταρλιώτη.

Οι κατηγορίες αφορούν στα αδικήματα της παρακώλυσης συγκοινωνιών, συκοφαντικής δυσφήμισης και οικονομικής ζημίας, ενώ οι ενάγοντες αξιώνουν με βάση το προαναφερθέν κατηγορητήριο αποζημίωση ύψους 3.000.000€.

Ως κίνηση εντυπωσιασμού χαρακτηρίζεται η δήλωση των εναγόντων λίγο πριν ξεκινήσει η δίκη, σύμφωνα με την οποία, αν το δικαστήριο δικαιώσει τους ισχυρισμούς τους, τότε οι 3 εταιρείες θα προσφέρουν το καταβληθέν ποσό των 3.000.000 στις...κοινωνικές Υπηρεσίες του Δήμου Λήμνου (!!!)

Ο κόσμος που παραβρέθηκε στο Ειρηνοδικείο της Λήμνου σήμερα ηταν πολύς, αλλά ταυτόχρονα λίγος αν σκεφτεί κανείς, ότι στο πρόσωπο των αιρετών εκπροσώπων του νησιού, ουσιαστικά εκπροσωπήθηκε ο λαός της Λήμνου. Αυτόν έσυρε στα δικαστήρια σήμερα η ΝΕΛ...

Αίσθηση προκάλεσε πάντως ένας από τους ισχυρισμούς μάρτυρα της Ναυτιλιακής Εταιρείας (πρώην εκπρόσωπος στο ΣΑΣ και μετέπειτα υπάλληλος της εταιρείας), ότι στο πρόσφατο παρελθόν, υπήρξαν περιπτώσεις γκρουπ τουριστών που αξίωναν να ταξιδέψουν με το Aqua Maria προτιμώντας το από οποιοδήποτε άλλο πλοίο της ΝΕΛ.
Το ακροατήριο δεν συγκρατήθηκε και αποδοκίμασε τον μάρτυρα, με αποτέλεσμα να δεχτεί την παρατήρηση της Προέδρου της έδρας.

Δηλώσεις για τη σημερινή εκδίκαση των αγωγών που διήρκησε μάλλον λιγότερο απ όσο αναμενόταν, έκαναν αμέσως μετά την ολοκλήρωση της υπόθεσης μιλώντας στον αέρα του Fm 100 ο Δήμαρχος Λήμνου Αντώνης Χατζηδιαμαντής, ο Δήμαρχος Αγίου Ευστρατίου Χαράλαμπος Μακρής, ο Πρ. Του Δημοτικού Συμβουλίου Κώστας Αδαμίδης καθώς και ο συνήγορος των εναγομένων Άρης Ελευθερίου.

Μάλιστα στις δηλώσεις του, ο κ. Χατζηδιαμαντής, εξαπέλυσε πυρά αναφέροντας ότι η έντονη σημερινή παρουσία της ΝΕΛ, "καταδεικνύει την πρόθεση τρομοκράτησης του Λημνιακού λαού ενόψει όλων όσων έρχονται στην ελληνική ακτοπλοϊα".

Ακούστε παρακάτω αποσπάσματα από τις δηλώσεις που έγιναν στο σταθμό μας αμέσως μετά την εκδίκαση της υπόθεσης.

 

                                                                           

 

 

Φωτό: Ανθή Φακιριάδου

 

 Δελτίο τύπου Δήμου Λήμνου

Την Δευτέρα 01 Απριλίου 2013 εκδικάστηκαν οι εξ αναβολής αγωγές, που είχαν καταθέσει κατά του Δημάρχου Λήμνου κ. Αντώνη Χατζηδιαμαντή και του Αντιδημάρχου κ. Παναγιώτη Τσανταρλιώτη, η Ναυτιλιακή Εταιρεία Λέσβου, η θυγατρική της C-Link Ferries και η Ανώνυμη Ναυτιλιακή Εταιρεία Νότου Α.Ε., πλοιοκτήτρια του «Aqua Maria».

Πεποίθηση μας είναι ότι κατά την ακροαματική διαδικασία κατέπεσαν οι ισχυρισμοί των εταιρειών περί συκοφαντικής δυσφήμησης καθώς αποδείχτηκε περίτρανα τόσο από τις καταθέσεις των μαρτύρων όσο και από τα στοιχεία της δικογραφίας ότι μοναδικός στόχος του Δημάρχου Λήμνου κ. Χατζηδιαμαντή αλλά και του Αντιδημάρχου κ. Τσανταρλιώτη ήταν και συνεχίζει να είναι η ανάδειξη του διαχρονικού προβλήματος της ακτοπλοϊκής σύνδεσης της Λήμνου και η έκφραση της αγανάκτησης των κατοίκων και φορέων του νησιού μας.

Μετά το τέλος της δίκης ο Δήμαρχος Λήμνου δήλωσε σχετικά «Ευχαριστώ όλους του Λημνιούς που βρέθηκαν δίπλα μας για μία ακόμη φορά, αλλά και όλους τους φίλους του νησιού μας που εξέφρασαν την συμπαράσταση τους. Όλοι μαζί θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για το δικαίωμα μας να ζούμε ως ισότιμοι Έλληνες πολίτες στο νησί μας. Η Δημοτική Αρχή της Λήμνου δεν τρομοκρατείται, ο δίκαιος αγώνας μας θα συνεχισθεί.»

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018