Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Κοινή δήλωση συμπαράστασης υπέρ του Δημάρχου και του Αντιδημάρχου Λήμνου για τις αγωγές της ΝΕΛ

banner roots

Κοινή δήλωση συμπαράστασης υπέρ του Δημάρχου και του Αντιδημάρχου Λήμνου για τις αγωγές της ΝΕΛ
01.04.2013 | 09:32

Κοινή δήλωση συμπαράστασης υπέρ του Δημάρχου και του Αντιδημάρχου Λήμνου για τις αγωγές της ΝΕΛ

Συντάκτρια:  Δέσποινα Βασιλειάδου
Κατηγορία: Λήμνος

Σε κοινή ανακοίνωση προχώρησαν το Παράρτημα Λήμνου του Παλλεσβιακού Εργατικού Κέντρου και το Νομαρχιακό Τμήμα Λήμνου της ΑΔΕΔΥ, με αφορμή τις διώξεις της ΝΕΛ ενάντια στο Δήμο Λήμνου.

 Η ανακοίνωση ώς έχει:

"Η δικαστική δίωξη που ασκείται αυτές τις ημέρες από τη ΝΕΛ, ενάντια στο Δήμο για τις κινητοποιήσεις που έγιναν για το πλοίο AQUA MARIA, είναι καταδικαστέα σε κάθε περίπτωση.

Αποτελεί μορφή τρομοκρατίας προς τους εργαζόμενους και τους κατοίκους του νησιού για να πάψουν να διεκδικούν και να σκύψουν το κεφάλι σε όσα τους επιβάλλει η εξουσία των εφοπλιστών και των κομμάτων που τους υπηρετούν.

Για το λόγο αυτό, εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στους διωκόμενους Δήμαρχο κ. Χατζηδιαμαντή και Αντιδήμαρχο κ. Τσανταρλιώτη, παρά την αντίθεσή μας στο περιεχόμενο των τότε κινητοποιήσεων που περιόριζαν στην ουσία το πρόβλημα των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών στην απομάκρυνση μόνο του AQUA MARIA.

Καλούμε τους εργαζόμενους να μην υποκύψουν στην τρομοκρατία και να συνεχίσουν τους αγώνες μαζί με όλους μας κατοίκους μας Λήμνου, αλλά και των άλλων νησιών και των ναυτεργατών, διεκδικώντας :

  • Εθνικό Δημόσιο Φορέα ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών. Να γίνουν τα καράβια λαϊκή περιουσία με κοινωνικό και εργατικό έλεγχο.
  • Καθημερινή ακτοπλοϊκή σύνδεση του νησιού, χειμώνα και καλοκαίρι, με την κεντρική και βόρεια Ελλάδα και με τα άλλα νησιά, με σύγχρονα και ασφαλή για το επιβατικό κοινό πλοία και με φθηνά εισιτήρια.
  • Οριστική αντικατάσταση όλων των υπέργηρων πλοίων που είναι επικίνδυνα για την ασφάλεια των επιβατών.
  • Όχι στο ξεπούλημα των λιμανιών και των αεροδρομίων της χώρας και του νησιού μας σε ιδιώτες.
  • Να μην περάσει το νέο νομοσχέδιο για την ακτοπλοΐα.
  • Πλήρη κάλυψη των πλοίων με τον απαραίτητο αριθμό προσωπικού για ασφαλή ταξίδια. Πλήρη διασφάλιση των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων των ναυτεργατών".

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel