Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Ερώτηση Κουίκ για την καθυστέρηση της άρσης συγχώνευσης των νοσοκομείων Λήμνου και Ικαρίας

banner roots

Ερώτηση Κουίκ για την καθυστέρηση της άρσης συγχώνευσης των νοσοκομείων Λήμνου και Ικαρίας
28.03.2013 | 10:16

Ερώτηση Κουίκ για την καθυστέρηση της άρσης συγχώνευσης των νοσοκομείων Λήμνου και Ικαρίας

Συντάκτρια:  Δέσποινα Βασιλειάδου
Κατηγορία: Λήμνος

Τις ανησυχίες των κατοίκων των ακριτικών νησιών της Σάμου και της Ικαρίας, λόγω της μη έκδοσης ΦΕΚ για την ανάκληση της συγχώνευσης των νοσοκομείων Ικαρίας και Λήμνου με τα νοσοκομεία Σάμου και Μυτιλήνης, μεταφέρει με Ερώτησή του προς τον Υπουργό Υγείας Ανδρέα Λυκουρέντζο ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Τέρενς Κουίκ, υπό τη βουλευτική εποπτεία του οποίου βρίσκονται όλα τα νησιά του Βορείου Αιγαίου.

Υπενθυμίζεται ότι στις 18 Φεβρουαρίου 2013 το αρμόδιο όργανο του Υπουργείου, ΚΕ.Σ.Υ.ΠΕ. (Κεντρικό Συμβούλιο Υγειονομικών Περιφερειών) αποφάσισε τη ΜΗ συγχώνευση των Νοσοκομείων Ικαρίας και Λήμνου με τα νοσοκομεία Σάμου και Μυτιλήνης αντίστοιχα.

Παρόλο που έχουν περάσει ήδη 37 ημέρες, μέχρι τώρα δεν υπάρχει σχετική δημοσίευση του ΦΕΚ για την ανάκληση της 1ης απόφασης που είχε ληφθεί και που δημοσιεύθηκε στις 9/1/13 για τη συγχώνευση των προαναφερομένων νοσοκομείων.

Όπως επισημαίνει και ο Πολιτευτής Σάμου των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Δημοσιογράφος Γιώργος Γαρυφάλλου, «αυτή η καθυστέρηση προκαλεί μεγάλη ανησυχία σε εργαζομένους και κατοίκους των ακριτικών νησιών μας οι οποίοι αναρωτιούνται αν η απόφαση του ΚΕ.Σ.Υ.ΠΕ. ελήφθη μόνο για εντυπωσιασμό, ώστε να καταλαγιάσουν οι κινητοποιήσεις που πραγματοποιήθηκαν το προηγούμενο διάστημα».

«Ποιος είναι ο λόγος καθυστέρησης δημοσίευσης του εν λόγω ΦΕΚ;» ερωτά τον αρμόδιο Υπουργό ο Τέρενς Κουίκ και ζητά την άμεση έκδοση ΦΕΚ για την ανάκληση συγχώνευσης των δυο (2) Νοσοκομείων Ικαρίας και Λήμνου.

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το