Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Αναφορά Σηφουνάκη σχετικά με την αποτροπή ζημιών στη γεωργικές καλλιέργειες από τα αγριοκούνελα.

banner roots

Αναφορά Σηφουνάκη σχετικά με την αποτροπή ζημιών στη γεωργικές καλλιέργειες από τα αγριοκούνελα.
14.02.2013 | 15:05

Αναφορά Σηφουνάκη σχετικά με την αποτροπή ζημιών στη γεωργικές καλλιέργειες από τα αγριοκούνελα.

Συντάκτρια:  Δέσποινα Βασιλειάδου
Κατηγορία: Λήμνος

Αναφορά κατέθεσε στη Βουλή ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ν. Λέσβου κ. Ν. Σηφουνάκης προς τον αρμόδιο Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Λιβιεράτο, σχετικά με την εφαρμογή της υπ’ αριθμ. 68042/1277/30-04-2012 Υπουργικής Απόφασης, την οποία είχε υπογράψει ο ίδιος ως αρμόδιος τότε υπουργός σχετικά με τη δίωξη του αγριοκούνελου στη Λήμνο, ώστε να αποτραπούν ζημιές στις καλλιέργειες.

 

Στην αναφορά επισημαίνονται προβλήματα εφαρμογής της υπουργικής απόφασης σύμφωνα με επιστολή του Εντεταλμένου Περιφερειακού Συμβούλου της Περιφερειακής Ενότητας Λήμνου της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου.

 

Το πλήρες κείμενο της Αναφοράς:

"Σύμφωνα με τη συνημμένη επιστολή του Εντεταλμένου Περιφερειακού Συμβούλου της Περιφερειακής Ενότητας Λήμνου, της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, εντοπίζονται προβλήματα ως προς την αποτελεσματική εφαρμογή της υπ’ αριθμ. 68042/1277/30-04-2012 Υπουργικής Απόφασης, σχετικά με τη δίωξη του αγριοκούνελου στη Λήμνο, ώστε να αποτραπούν ζημιές στις καλλιέργειες.

Επισημαίνεται ότι ο υπερπληθυσμός του αγριοκούνελου προκαλεί αποδεδειγμένα εκτεταμένες ζημιές στις γεωργικές καλλιέργειες της Λήμνου, με αποτέλεσμα τη μείωση της αγροτικής παραγωγής και του αγροτικού εισοδήματος, διαταράσσοντας – κατ’ αυτόν τον τρόπο - την οικονομική και κοινωνική ζωή του ακριτικού νησιού

Παρακαλώ, όπως εξετάσετε τις προτάσεις του Εντεταλμένου Περιφερειακού Συμβούλου, κυρίως ως προς τη δυνατότητα παροχής περισσότερων πόρων για τις αμοιβές που δίδονται στους κυνηγούς, καθώς και άλλα διαδικαστικά ζητήματα εφαρμογής της Υπουργικής Απόφασης (π.χ. τα πειστήρια και η αμοιβή να μην γίνονται μόνο μέσω των συνεργείων κυνηγών, αλλά και από μεμονωμένα άτομα)".    

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel