Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Κοινωνικό Φροντιστήριο στη Λήμνο

banner roots

Κοινωνικό Φροντιστήριο στη Λήμνο
16.01.2013 | 11:00

Κοινωνικό Φροντιστήριο στη Λήμνο

Συντάκτρια:  Δέσποινα Βασιλειάδου
Κατηγορία: Λήμνος

Μετά την εποχή της επίπλαστης ευμάρειας, η εποχή των ισχνών αγελάδων.  Στην οποία όλοι βιώνουμε καθημερινά τις επιπτώσεις της δυσμενούς οικονομικής συγκυρίας. Η ύφεση και τα οικονομικά προβλήματα εξαντλούν τις αντοχές, της πλειονότητας, των πολιτών της χώρας.Γι αυτό ακριβώς πρωτοβουλίες και κινήσεις όπως τα Κοινωνικά Φροντιστήρια ανά την Ελλάδα, κρίνονται όχι μόνο επιθυμητές, αλλά και απολύτως επιβεβλημένες.

 

Η Λήμνος συμμετέχει, αν και με κάποια καθυστέρηση, στην εδήλωση αυτής της μορφής κοινωνικής αλληλεγγύης, υλοποιώντας την ιδέα του Κοινωνικού Φροντιστηρίου.

Έτσι, η ΕΛΜΕ Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου σε συνεργασία με το Δήμο Λήμνου πρόκειται να ξεκινήσουν το θεσμό του "Κοινωνικού Φροντιστηρίου", στο οποίο θα παραδίδονται δωρεάν μαθήματα σε μαθητές με οικονομικές και μαθησιακές δυσκολίες.

Στο πλαίσιο της υλοποίησης της εν λόγω πρωτοβουλίας, καλούνται οι γονείς και κηδεμόνες των μαθητών Γυμνασίου και Λυκείου που επιθυμούν να συμμετέχουν, να υποβάλλουν σχετική αίτηση στα κατά τόπους Κ.Ε.Π. έως την 31η Ιανουαρίου 2013, ώστε να δημιουργηθούν τμήματα σύμφωνα με τις ανάγκες που θα προκύψουν.

Κατά την συμπλήρωση των τμημάτων θα δοθεί προτεραιότητα σε μαθητές με χαμηλό εισόδημα ή/και μαθησιακές δυσκολίες γι' αυτό κατά τη συμπλήρωση της αίτησης απαιτείται αντίγραφο εκκαθαριστικού φόρου ή Ε1 ή βεβαίωση από το Κ.Ε.Δ.Δ.Υ.

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel