Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Βογιατζής: Επιβεβλημένη η αποστολή ιατρού στον Άη Στράτη

the roots web banners 06

Βογιατζής: Επιβεβλημένη η αποστολή ιατρού στον Άη Στράτη
13.12.2012 | 20:12

Βογιατζής: Επιβεβλημένη η αποστολή ιατρού στον Άη Στράτη

Συντάκτρια:  Δέσποινα Βασιλειάδου
Κατηγορία: Λήμνος

Προσωπική επιστολή και Αναφορά προς τον Υπουργό Υγείας, κ. Ανδρέα Λυκουρέντζο, απέστειλε προχθές, 11 Δεκεμβρίου, ο Βουλευτής, Παύλος Βογιατζής, σχετικά με την κατεπείγουσα ανάγκη αποστολής ιατρού στα Πολυδύναμα Αγροτικά Ιατρεία του Άη-Στράτη.

 Η επιστολή προς τον Υφυπουργό, έχει ως εξής:

Κατόπιν της σχετικής αναφοράς που κατέθεσα σήμερα στη Βουλή, θα ήθελα να σας ενημερώσω και προσωπικά ότι τα Πολυδύναμα Αγροτικά Ιατρεία του ακριτικού νησιού Αγίου Ευστρατίου δεν μπορούν να λειτουργήσουν, διότι δεν έχει τοποθετηθεί στο νησί κανένας γιατρός.

Από τη σύνθεση των εν λόγω Ιατρείων του Άη-Στράτη προβλέπεται η στελέχωσή τους με τρεις γιατρούς. Δυστυχώς όμως, μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ούτε ένας, με αποτέλεσμα οι κάτοικοι του νησιού να αντιμετωπίζουν σοβαρούς κινδύνους εξαιτίας της έλλειψης κάθε είδους ιατρικής περίθαλψης.

Επειδή προέρχομαι και ο ίδιος από το Νομό Λέσβου της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, γνωρίζω πολύ καλά τα προβλήματα και τις ιδιαιτερότητες που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι αυτών των περιοχών της χώρας μας, γι’ αυτό και με το μέχρι στιγμής έργο μου έχω προσπαθήσει με κάθε ευκαιρία να καταστήσω ορατές και κατανοητές αυτές τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει κυρίως, η νησιωτική Ελλάδα. Πιστεύω πως η Πολιτεία οφείλει με κάθε τρόπο να βρίσκεται κοντά στους κατοίκους αυτών των περιοχών και να συνδράμει με κάθε μέσο διαθέτει προς τη διαρκή βελτίωση της ποιότητας ζωής τους.

Είμαι λοιπόν, βέβαιος ότι θα κατανοήσετε το τεράστιο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί στο ακριτικό νησί του Άη-Στράτη και ευελπιστώ πως θα μεριμνήσετε άμεσα για την επίλυσή του".

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel