Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Παραιτήθηκε…λόγω κληροδοτήματος ο Διοικητής του Νοσοκομείου Μυτιλήνης

the roots web banners 06

Παραιτήθηκε…λόγω κληροδοτήματος ο Διοικητής του Νοσοκομείου Μυτιλήνης
12.12.2012 | 14:52

Παραιτήθηκε…λόγω κληροδοτήματος ο Διοικητής του Νοσοκομείου Μυτιλήνης

Συντάκτρια:  Δέσποινα Βασιλειάδου
Κατηγορία: Λήμνος

Οι παλιές  «αμαρτίες» του Κληροδοτήματος Βοστάνη  του Νοσοκομείου Μυτιλήνης φέρονται να είναι η αιτία που οδήγησαν τον Διοικητή του ιδρύματος, Δημήτρη Κατσιφαράκη στην απόφαση να υποβάλλει την παραίτησή του.

Οι 15 υπάλληλοι που είχαν προσληφθεί το 2009 μέσω του Κληροδοτήματος, με σύμβαση αορίστου χρόνου,  παραμένουν απλήρωτοι εδώ και ένα χρόνο καθώς τα έσοδα του Κληροδοτήματος έχουν μειωθεί δραματικά. Από την άλλη μεριά αυξάνονται και οι οφειλές του ιδρύματος προς το ΙΚΑ που φθάνουν τα 420.000 ευρώ  και καταλογίζονται στον εκάστοτε διοικητή.

Όλα τα παραπάνω εξηγεί σε επιστολή που μοίρασε χθες στα ΜΜΕ ο Διοικητής του Νοσοκομείου Μυτιλήνης ο οποίος μάλιστα στρέφεται κατά των μελών της διοίκησης του Κληροδοτήματος αφού όπως αναφέρει παρά τις προσκλήσεις του για συνεδρίαση του Δ.Σ. τα μέλη «αρνούνται πεισματικά να προσέλθουν».

«…Εξ αιτίας της οικονομικής συγκυρίας που μαστίζει την χώρα, οι  πόροι που το Κληροδότημα Βοστάνη έπρεπε να έχει προκειμένου να καλύπτει τις υποχρεώσεις του έχουν δραματικά συρρικνωθεί . Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα το κληροδότημα Βοστάνη να μην μπορεί να ανταπεξέλθει στις οικονομικές του οφειλές απέναντι στους εργαζόμενους αυτούς,  εδώ και περισσότερους από 12 μήνες.  

Ακόμα έχουν δημιουργηθεί ασφαλιστικές οφειλές στο ΙΚΑ που ξεπερνούν τις 420.000Ευρώ.

Όλα αυτά δημιουργούν μια κατάσταση που ταλαιπωρεί  τους εργαζόμενους και τις οικογένειές τους και απασχολεί έντονα το τελευταίο τρίμηνο την διοίκηση του νοσοκομείου.   Παρά τις επανειλημμένες επισκέψεις μου  στην  Αθήνα σε αρμόδιες υπηρεσίες( υπουργείο Υγείας και ΙΚΑ)  για την αντιμετώπιση της κατάστασης, ουδεμία βοήθεια μου προσεφέρθη» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Και συνεχίζει «..Για να διαχειριστώ την κατάσταση και να αντιμετωπίσω το πρόβλημα, εχω συγκαλέσει του Δ.Σ. του κληροδοτήματος Βοστάνη 3 συνεχόμενες φορές. Με ιδιαίτερη λύπη και απογοήτευση διαπιστώνω πεισματική άρνηση των μελών του Δ.Σ. (τόσο των διορισμένων όσο και των εκλεγμένων) να προσέλθουν,  να ενημερωθούν , να  συζητήσουν και να συμβάλλουν στην εξεύρεση τρόπων αντιμετώπισης της κατάστασης που θα ανακουφίσει και τους απλήρωτους εργαζομένους

Μη έχοντας πλέον άλλη δυνατότητα να ασκήσω διοίκηση στο κληροδότημα Βοστάνη, υπέβαλλα σήμερα την παραίτησή μου στον υπουργό Υγείας για τον λόγο αυτό. Ατυχώς η παραίτηση από την θέση του προέδρου του κληροδοτήματος συμπαρασύρει και την θέση μου ως διοικητή των διασυνδεόμενων νοσοκομείων Μυτιλήνης και Λήμνου».

Παρέμβαση Βουνάτσου υπέρ Κατσιφαράκη

Επιστολή στον Υπουργό Υγείας απέστειλε ο Δήμαρχος Λέσβου Δημήτρης Βουνάτσος ο οποίος ζητά να μη γίνει δεκτή η επιστολή παραίτησης του Διοικητή του Νοσοκομείου Μυτιλήνης. 

"Οι κάτοικοι της Λέσβου με μεγάλη έκπληξη και θλίψη ταυτόχρονα, καθώς και η Δημοτική Αρχή του ενιαίου Δήμου του νησιού μας, πληροφορηθήκαμε χθες από τα τοπικά ΜΜΕ, ότι ο κ. Κατσιφαράκης Δημήτριος, Διοικητής του Βοστανείου Νοσοκομείου Μυτιλήνης υπέβαλε την παραίτησή του προς εσάς, για τους λόγους που εκτίθενται σε αυτήν.

Σας ζητούμε, εν πάση τιμή και ειλικρίνεια, να μην την κάνετε αποδεκτή. Γιατί πρόκειται περί εξαίρετου ανδρός, κατά το ήθος και το ύφος, ικανότατου Διοικητή Νοσοκομείου με τεράστια πείρα, ο οποίος στο σύντομο διάστημα της εδώ παρουσίας του, από της αναλήψεως των καθηκόντων του, επέλυσε ή δρομολόγησε προς επίλυση σημαντικότατα προβλήματα του Νοσοκομείου, προς όφελος όχι μόνο της Υπηρεσίας, αλλά και των κατοίκων του νησιωτικού Δήμου μας, ασκώντας διοίκηση αμερόληπτη, αποτελεσματική, εξαντλώντας πειθώ και διάλογο προς όλους, και ενημερώνοντας ταυτόχρονα τους συμπολίτες μας από τα τοπικά ΜΜΕ πάντοτε για τα ζητήματα της λειτουργίας του Νοσοκομείου" αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Βουνάτσος.

 

Πηγή: Lesvosreport.gr

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel