Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Θορυβημένοι οι κτηνοτρόφοι της Λήμνου μετά το κρούσμα ευλογιάς | Κινητοποιήσεις αύριο στη Μύρινα

banner roots

Θορυβημένοι οι κτηνοτρόφοι της Λήμνου μετά το κρούσμα ευλογιάς | Κινητοποιήσεις αύριο στη Μύρινα
02.12.2014 | 14:16

Θορυβημένοι οι κτηνοτρόφοι της Λήμνου μετά το κρούσμα ευλογιάς | Κινητοποιήσεις αύριο στη Μύρινα

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Λήμνος

Θορυβημένοι παρουσιάζονται οι κτηνοτρόφοι της Λήμνου μετά το επιβεβαιωμένο κρούσμα ευλογιάς σε κοπάδι της Λήμνου και αυτό επιβεβαιώνεται και από την μεγάλη συμμετοχή τους κατά τη χθεσινή ενημέρωση που πραγματοποίησε η Κτηνιατρική Υπηρεσία της Λήμνου

Το ραντεβού είχε προγραμματιστεί για τις 7 το απόγευμα στο κτίριο του Πολιτιστικού Συλλόγου Ατσικής και την ενημέρωση πραγματοποίησε ο Κτηνίατρος της υπηρεσίας Δημήτρης Μπουλώτης.

Οι κτηνοτρόφοι, ενημερώθηκαν τον ιό της ευλογιάς, τους τρόπους μετάδοσης αλλά και πρόληψης καθώς επίσης και για τα συμπτώματα της, ενώ ακολούθησε συζήτηση αλλά και ερωτήσεις.

Όπως πληροφορούμαστε, αντιπροσωπεία της ένωσης κτηνοτρόφων Λήμνου, προγραμματίζει για αύριο κινητοποιήσεις στις 10 πρωί στο λιμάνι της Μύρινας.

Οι κτηνοτρόφοι θα επιδιώξουν συνάντηση τόσο με τον Δήμαρχο Λήμνου Δημήτρη Μαρινάκη, όσο και με τον Έπαρχο Λήμνου Βαγγέλη Γιαρμαδούρο.

Βασικά αιτήματα των κτηνοτρόφων του νησιού είναι:

Να κηρυχθεί η Λήμνος σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, για τα αιγοπρόβατα και να απαγορευτεί η είσοδος ζώων και ζωοτροφών από περιοχές που βρίσκονται σε καραντίνα.

Άμεσος έλεγχος και αναλύσεις από κλιμάκια κτηνιάτρων και άλλου προσωπικού που πρέπει να έρθει έκτακτα, για να αντιμετωπιστεί η εξάπλωση της ευλογιάς

Να παρθούν προληπτικά μέτρα με απολύμανση κοπαδιών, κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων και μεταφορικών μέσων.

Επίσης διεκδικούν:

Την άμεση αποζημίωση τους για όλα τα ζώα που θανατώθηκαν και θα θανατωθούν λόγω ευλογιάς, καθώς και για τις απώλειες στις πιθανές καταστροφές των ζωοτροφών που θα γίνουν για πρόληψη.

Να υπάρξει αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος που οφείλεται στη μείωση της κτηνοτροφικής παραγωγής, λόγω της ασθένειας, και να μη στερηθούν τις επιδοτήσεις που έπαιρναν πριν θανατωθούν τα ζώα τους.

Να εφοδιαστούν άμεσα οι πληγέντες κτηνοτρόφοι, με δωρεάν ζωοτροφές (σε αντικατάσταση αυτών που αναγκάστηκαν να κάψουν για προληπτικούς λόγους) και φάρμακα».

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το