Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Κλικ στον βρετανικό Τύπο>>Βρετανία: Δημόσια ομολογία του Μάικλ Γκόουβ για συστηματική χρήση κοκαΐνης
Βρετανία: Δημόσια ομολογία του Μάικλ Γκόουβ για συστηματική χρήση κοκαΐνης
08.06.2019 | 13:26

Βρετανία: Δημόσια ομολογία του Μάικλ Γκόουβ για συστηματική χρήση κοκαΐνης

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom

Γράφει ο Βύρων Καρύδης

Όπως παραδέχθηκε την Παρασκευή ο Βρετανός υπουργός Περιβάλλοντος, Τροφίμων και Αγροτικών Υποθέσεων, είχε χρησιμοποιήσει κοκαΐνη και «μετανιώνει πολύ» για τη λήψη της ναρκωτικής ουσίας «σε αρκετές περιπτώσεις».

«Η ομολογία μου για την κοκαΐνη», ο πρωτοσέλιδος πηχυαίος τίτλος στη Daily Mail. H εφημερίδα μας ενημερώνει ότι την αποκάλυψη για χρήση κοκαΐνης έκανε ο κ. Γκόουβ στους συνεργάτες του στη διάρκεια της εκστρατείας για την ανάδειξη της νέας ηγεσίας του Συντηρητικού κόμματος μετά την αποχώρηση του Ντέιβιντ Κάμερον το 2016.

Η Sun επίσης έχει ως πρωτοσέλιδο θέμα την ομολογία του Γκόουβ την οποία χαρακτηρίζει «αποκάλυψη βόμβα» τώρα που υπουργός Περιβάλλοντος είναι ένας από τους βασικούς διεκδικητές της ηγεσίας του Συντηρητικού κόμματος και κατ’ επέκταση της πρωθυπουργίας μετά την παραίτηση της Τερέζα Μέι.

Ένα άλλο βασικό θέμα στις εφημερίδες σήμερα είναι το γεγονός ότι το Κόμμα του Μπρέξιτ του Νάιτζελ Φαράζ δεν κατάφερε να υποσκελίσει τους Εργατικούς (αξιωματική αντιπολίτευση) και να καταλάβει μια έδρα στη Βουλή των Κοινοτήτων στις επαναληπτικές εκλογές που διεξήχθησαν στο Πίτερμπρο (ανατολική Αγγλία).

Για τη Mail, το μήνυμα είναι σαφές: «Ξυπνήστε», γράφει ο συντάκτης της εφημερίδας, «διαφορετικά ο Corbyn θα γλιστρήσει στην εξουσία!». Επισημαίνει ότι το κόμμα Brexit έχει διχάσει την ψήφο των Τόρις, με αποτέλεσμα το Εργατικό κόμμα να καταλαμβάνει το κενό.

Η Sun συμφωνεί, όπως και η Telegraph, που υπογραμμίζει ότι οι Συντηρητικοί αντιμετωπίζουν έναν αγώνα για επιβίωση κι ο μόνος τρόπος για να σταματήσει η «κατηφόρα» είναι ο/η νέος/α πρωθυπουργός να οδηγήσει τη Βρετανία εκτός της ΕΕ.

Η Mirror γράφει ότι η νίκη του Εργατικού κόμματος είναι αξιοσημείωτη και επιτεύχθηκε «γιατί το κόμμα από πόρτα σε πόρτα μίλησε για θέματα που απασχολούν τους ψηφοφόρους».    

Σύμφωνα με τους Times, μια νέα διαμάχη έχει ξεσπάσει στο Εργατικό κόμμα μετά τις κατηγορίες για αντισημιτισμό κατά της νεοεκλεγείσας βουλευτού στο Πίτερμπρο Λίζα Φόρμπς.

Η αντιπαράθεση προέκυψε επειδή η κ. Φορμπς εξέφρασε την ικανοποίησή της - βάζοντας like - για μια ανάρτηση στο Facebook, η οποία υποστήριζε ότι η Τερέζα Μέι έχει ένα «σιωνιστικό δουλικό πρόγραμμα». Η κ. Φορμπς έσπευσε αμέσως να δηλώσει ότι καταδικάζει τον αντισημιτισμό και ζήτησε συγγνώμη λέγοντας ότι δεν είχε διαβάσει το κείμενο που συνόδευε την ανάρτηση.

 

radio banner small

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018