Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Κλικ στον βρετανικό Τύπο>>Επίσκεψη Τραμπ στη Βρετανία
Επίσκεψη Τραμπ στη Βρετανία
03.06.2019 | 12:28

Επίσκεψη Τραμπ στη Βρετανία

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης

Γράφει ο Βύρων Καρύδης 

Τριήμερη επίσημη επίσκεψη στο Ηνωμένο Βασίλειο πραγματοποιεί από σήμερα ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, ως προσκεκλημένος της βασίλισσας Ελισάβετ.

Σύμφωνα με τη Sun, ο κ. Τραμπ απείλησε ότι οι ΗΠΑ ίσως αποφάσιζαν να διακόψουν τις σχέσεις με το Ηνωμένο Βασίλειο στον τομέα των μυστικών υπηρεσιών εάν η βρετανική κυβέρνηση έδινε τη δυνατότητα στον κινεζικό τεχνολογικό γίγαντα Huawei να επενδύσει στο δίκτυό της 5G.

Η Daily Mail σημειώνει ότι δύο υποψήφιοι για την ηγεσία του Συντηρητικού κόμματος , οι υπουργοί Τζέρεμι Χαντ και ο Σαζίντ Τζάβιντ ,  είχαν αμφισβητήσει ανοιχτά το σχέδιο της κ Μέι να εξετάσει το ενδεχόμενο να υπογραφόταν ένα συμβόλαιο για την παροχή τεχνολογικού εξοπλισμού από την Huawei.

Η Daily Mirror επισημαίνει το γεγονός ότι το κόστος της επίσκεψης Τραμπ είναι τεράστιο. "Πρόκειται για τη μακρά πιο ακριβή κρατική επίσκεψη στη βρετανική ιστορία", σημειώνει η εφημερίδα. Υπολογίζεται ότι μόνο για την ασφάλεια του προέδρου των ΗΠΑ και της συνοδείας του το κόστος για τον Βρετανό φορολογούμενο θα ανέλθει σε £ 40 εκατομμύρια .

Σημειώνει η Mirror ότι η επιχείρηση για την προστασία του Αμερικανού προέδρου από τους χιλιάδες διαδηλωτές που πρόκειται να κατέβουν στους δρόμους για να εκδηλώσουν την αντίθεση τους στην επίσκεψη έχει αυξήσει σημαντικά το συνολικό κόστος για την ασφάλεια του Ντόναλντ Τραμπ.

Η Αστυνομική Ομοσπονδία υπογράμμισε ότι η επίσκεψη Τραμπ έχει δημιουργήσει τεράστιες πιέσεις σε μια αστυνομική δύναμη που ήδη - "έχει φθάσει στα όρια των αντοχών της".

Όμως, οι Financial Times απορρίπτουν την κριτική, υποστηρίζοντας ότι ο κ. Τραμπ - "αξίζει κάθε επισημότητας" .

"Οι επίσημες επισκέψεις προγραμματίζονται για να τιμήσουν μια χώρα, όχι ένα άτομο", γράφουν οι Financial Times.

radio banner small

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018