Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Κλικ στον βρετανικό Τύπο>>Ο Τραμπ δίνει συμβουλές για το Brexit
Ο Τραμπ δίνει συμβουλές για το Brexit
02.06.2019 | 12:39

Ο Τραμπ δίνει συμβουλές για το Brexit

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης

Γράφει ο Βύρων Καρύδης 

Συμβουλές για το Brexit δίνει ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ο οποίος είπε ότι το Λονδίνο δεν πρέπει να αποδεχθεί ένα συμβιβασμό με τις Βρυξέλλες.

Συγκεκριμένα ο πρόεδρος Τραμπ τόνισε πως η Βρετανία πρέπει να αρνηθεί να πληρώσει τις 39 δισεκατομμύρια λίρες του λογαριασμού διαζυγίου με την Ευρωπαϊκή Ένωση και να «εγκαταλείψει» τις συνομιλίες για το Brexit, αν οι Βρυξέλες δεν δώσουν στο Λονδίνο αυτό που επιθυμεί.

Μία μέρα πριν από την επίσημη επίσκεψή του στην Βρετανία, σε συνέντευξή του στους Sunday Times, ο Τραμπ είπε πως ο επόμενος πρωθυπουργός της Βρετανίας πρέπει να στείλει τον Νάιτζελ Φάρατζ, ο οποίος εξελέγη ευρωβουλευτής με το ευρωφοβικό Kόμμα του Brexit, να διεξαγάγει τις συνομιλίες με την ΕΕ.

O κ. Trump σημείωσε ότι του αρέσει "πολύ" ο αρχηγός του κόμματος Brexit, και χαρακτηρίζει τον κ. Φάρατζ ως "πολύ έξυπνο άτομο".

Σε άρθρο του στον Observer, ο δήμαρχος του Λονδίνου Σαντίκ Χαν, συγκρίνει τη γλώσσα που χρησιμοποίησε ο κ. Τραμπ για να συσπειρώσει τους υποστηρικτές του στις ΗΠΑ με αυτή των “φασιστών του 20ού αιώνα”.

Ο κ. Χαν επικρίνει την απόφαση να γίνει επίσημα δεκτός από την βασίλισσα Ελισάβετ ο Αμερικανός πρόεδρος κατά την τριήμερη παραμονή του στη Βρετανία υπογραμμίζοντας ότι ο κ. Τραμπ είναι απόδειξη της αυξανόμενης απειλής της άκρας δεξιάς για “τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις ελευθερίες”.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο της Independent , η διαδήλωση που προετοιμάζεται να γίνει την Τρίτη στο κεντρικό Λονδίνο κατά της επίσκεψης Τραμπ μπορεί να εξελιχθεί σε μια από τις μεγαλύτερες διαδηλώσεις στη βρετανική ιστορία.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι διοργανωτές έχουν μισθώσει πούλμαν για να φέρουν διαδηλωτές στην πρωτεύουσα τουλάχιστον από 15 πόλεις της Βρετανίας.

radio banner small

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018