Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Κλικ στον βρετανικό Τύπο>>Βρετανία: Προηγούνται οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες σε δημοσκόπηση της YouGov
Βρετανία: Προηγούνται οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες σε δημοσκόπηση της YouGov
31.05.2019 | 13:14

Βρετανία: Προηγούνται οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες σε δημοσκόπηση της YouGov

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης

Γράφει ο Βύρων Καρύδης

Για πρώτη φορά από το 2010 σε δημοσκόπηση το κόμμα των Φιλελευθέρων Δημοκρατών προηγείται των Συντηρητικών και των Εργατικών , υπογραμμίζουν οι Times.

H δημοσκόπηση που έγινε από την YouGov έδειξε ότι στην περίπτωση διεξαγωγής γενικών εκλογών όσον αφορά την πρόθεση ψήφου το 24% των ερωτηθέντων - το δείγμα ήταν 1.700 άνθρωποι - θα ψήφιζε τους Φιλελεύθερους Δημοκράτες. Συγκεντρώνει δηλ. το κόμμα που είναι υπέρ την παραμονής της χώρας στην ΕΕ δύο ποσοστιαίες μονάδες περισσότερες από το ευρωφοβικό Κόμμα Brexit του Νάιτζελ Φάρατζ . Στην ίδια δημοσκόπηση το ποσοστό των Συντηρητικών και των Εργατικών περιορίζεται στο 19%.

Οι Times σημειώνουν ότι τα ευρήματα ενισχύουν την εκτίμηση ότι το εκλογικό σώμα στη Βρετανία έχει διχασθεί μεταξύ εκείνων που υποστηρίζουν μια μη-συμφωνία Brexit και εκείνων που θέλουν να ανατρέψουν το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος.

Ο Anthony Wells , επικεφαλής της ομάδας πολιτικής έρευνας της εταιρείας YouGov, υποστηρίζει ότι είναι πολύ νωρίς για να "ξεγράψουμε" τα δύο κύρια κόμματα, σημειώνοντας ότι αναμένει οι Εργατικοί και οι Συντηρητικοί να ανακάμψουν και να επιστρέψουν στις πρώτες θέσεις μετά την εκλογή της νέας ηγεσίας των Τόρις.

Η Sun είναι της γνώμης ότι η δημοσκόπηση της YouGov αποκαλύπτει την έκταση της οργής των ψηφοφόρων για τo Brexit, ενώ ο ιστότοπος της HuffPost εκτιμά ότι οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες θα θεωρήσουν ότι τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης επιβεβαιώνουν την ορθότητα των θέσεων τους όσον αφορά το Brexit.               

radio banner small

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018