Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Κλικ στον βρετανικό Τύπο>>Βρετανία : O Κόρμπιν έτοιμος να υποστηρίξει ένα δεύτερο δημοψήφισμα για το Brexit
Βρετανία : O Κόρμπιν έτοιμος να υποστηρίξει ένα δεύτερο δημοψήφισμα για το Brexit
29.05.2019 | 12:28

Βρετανία : O Κόρμπιν έτοιμος να υποστηρίξει ένα δεύτερο δημοψήφισμα για το Brexit

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης

Γράφει ο Βύρων Καρύδης 

H Daily Mirror μας ενημερώνει ότι ο Τζέρεμι Κόρμπιν είναι - "τώρα έτοιμος" - να υποστηρίξει τη διεξαγωγή ενός δεύτερου δημοψηφίσματος - "εντός των επόμενων ημερών" - όπως ανέφεραν στελέχη του κόμματος. Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας, η απόφαση αυτή - "πρέπει να θεωρείται αναπόφευκτη" - δεδομένου του αριθμού των ψηφοφόρων που στις ευρωεκλογές εγκατέλειψαν το Εργατικό Κόμμα και στήριξαν τους Φιλελεύθερους Δημοκράτες και τους Πράσινους.  

Tη δέσμευσή του να στηρίξει ένα δεύτερο δημοψήφισμα πάνω σε οποιαδήποτε συμφωνία για το Brexit εξέφρασε ο ηγέτης του κόμματος των Εργατικών. Το Εργατικό Κόμμα προτιμά τη διενέργεια εκλογών, αλλά ο Κόρμπιν δήλωσε μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των ευρωεκλογών και την απώλεια ψήφων για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι - "η όποια συμφωνία για το Brexit πρέπει να τεθεί στην κρίση του λαού".         

"Ανταρσία" στο Εργατικό Kόμμα ;

Ανώτατα στελέχη του Εργατικού κόμματος έχουν στραφεί κατά του Τζέρεμι Κόρμπιν, σύμφωνα με την Daily Telegraph. "Ο ηγέτης της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι αντιμέτωπος με ανταρσία", τονίζει η εφημερίδα.  

Στελέχη του κόμματος, σύμφωνα με τις πληροφορίες , "δημόσια έχουν προκαλέσει τον κ. Κόρμπιν να τα διαγράψει από το κόμμα" , αφού παραδέχθηκαν, όπως ο Άλαστερ Κάμπελ, ότι ψήφισαν για άλλα κόμματα στις ευρωπαϊκές εκλογές. .

Ο βουλευτής του Εργατικού Κόμματος και πρώην εκπρόσωπος τύπου του Τόνι Μπλερ, Άλαστερ Κάμπελ, απομακρύνθηκε από το κόμμα , επειδή ψήφισε τους Φιλελεύθερους Δημοκράτες στις ευρωεκλογές. Η επιλογή του, όπως είπε ο ίδιος, είχε στόχο να πιέσει προς την κατεύθυνση της διεξαγωγής ενός δεύτερου δημοψηφίσματος για το Brexit.

Σύμφωνα με την Daily Telegraph, ο Τζέρεμι Κόρμπιν πρέπει να αποφασίσει εάν θα αποπέμψει από το κόμμα - "όλους όσους έχουν μιλήσει" - ή θα ανατρέψει την απόφαση του για τη διαγραφή του Κάμπελ.

H Daily Mail υπογραμμίζει - "τη δυνητικά εκρηκτική παρέμβαση" - στην κρίση του αντισημιτισμού που αντιμετωπίζει το Εργατικό κόμμα της Επιτροπής Ισότητας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (EHRC).

Χθες Τρίτη , η Επιτροπή Ισότητας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ξεκίνησε επίσημη έρευνα για το κατά πόσο το Εργατικό Κόμμα επέδειξε παράνομη διάκριση εναντίον Εβραίων. Το κόμμα ανακοίνωσε ότι θα συνεργαστεί πλήρως και απέρριψε ισχυρισμούς για άδικη μεταχείριση καταγγελιών αντισημιτισμού στους κόλπους του.

"Πρόκειται για μια από τις πλέον επαίσχυντες ημέρες στην ιστορία του κόμματος", σημειώνει το δημοσίευμα της Mail.

Την ίδια γνώμη έχουν και πολλές άλλες εφημερίδες. Σύμφωνα με τους Times το Εργατικό κόμμα - "θα πρέπει να αισθάνεται ντροπή".

Τα περισσότερα άρθρα γνώμης των εφημερίδων επισημαίνουν την ταχύτητα της απόφασης με την οποία έγινε η αποπομπή του Κάμπελ σε αντίθεση με τους αργούς ρυθμούς στην αντιμετώπιση των ισχυρισμών περί αντισημιτισμού.

Η Daily Mail σημειώνει ότι είναι "ταπεινωτικό" ένα κόμμα με μεγάλη ιστορία στη μάχη   κατά του φανατισμού - "να πέφτει τόσο χαμηλά".

" Πως μπορούν ακόμη αξιοπρεπείς άνθρωποι να ανεχθούν το Εργατικό κόμμα ; " , αναρωτιέται η Sun. Άρθρο γνώμης στην ίδια εφημερίδα επισημαίνει ότι μόνο μια φορά στο παρελθόν η Επιτροπή Ισότητας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων αποφάσισε να διερευνήσει καταγγελίες για ρατσισμό. Η έρευνα αυτή αφορούσε το ακροδεξιό Βρετανικό Εθνικό Κόμμα (BNP).

"Αυτό δείχνει πόσο πολύ χαμηλά έχει πέσει το πάλαι ποτέ κραταιό Εργατικό κόμμα", γράφει η Sun. "Για τους μετριοπαθείς υποστηρικτές του κόμματος το πάρτι έχει τελειώσει", καταλήγει το κύριο άρθρο της εφημερίδας.

radio banner small

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018