Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Κλικ στον βρετανικό Τύπο>>Βρετανία : Την παραίτησή της ανακοίνωσε η Τερέζα Μέι
Βρετανία : Την παραίτησή της ανακοίνωσε η Τερέζα Μέι
24.05.2019 | 12:31

Βρετανία : Την παραίτησή της ανακοίνωσε η Τερέζα Μέι

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης

Γράφει ο Βύρων Καρύδης

Η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι ανακοίνωσε ότι παραιτείται από την ηγεσία του Συντηρητικού Κόμματος την Παρασκευή 7 Ιουνίου.

Πολλές πρωινές εφημερίδες προέβλεψαν ότι η Τερέζα Μέι σήμερα - όπως αναφέρουν οι Financial Times - "θα πει αντίο στην Ντάουνινγκ Στριτ" και θα θέσει τέλος στην - "αποτυχημένη πρωθυπουργία της".

Η Daily Mirror σημειώνει ότι η κ. Μέι - "ιδία βουλήσει" - αποφάσισε να παραδώσει τα ηνία της εξουσίας ώστε να αποφύγει την - "ταπεινωτική εκπαραθύρωση της" - από το ίδιο της το κόμμα.

Σε άρθρο γνώμης η ίδια εφημερίδα επισημαίνει ότι η αποχώρηση της κ. Μέι - "θέτει τέλος σε μία περίοδο τριών ετών που πήγε χαμένη". "Είναι απλό … Η κ. Μέι δεν έκανε για τη δουλειά του πρωθυπουργού", εκτιμά ο αρθρογράφος της Daily Mirror.

"Λέγεται ότι κ. Μέι έχει την αίσθηση του καθήκοντος", γράφει η Daily Telegraph. "Αν αυτό ισχύει , το πιο χρήσιμο θα ήταν να ανακοινώσει την παραίτησή της κατά προτίμηση σήμερα", υπογραμμίζει κύριο άρθρο της εφημερίδας.

"Η Βρετανία δεν έχει χρόνο να περιμένει άλλο την κ. Μέι" , τονίζει η Sun. "Το παιχνίδι έχει τελειώσει. Δεν μπορείς να διορθώσεις τα πράγματα. Κυρία πρωθυπουργέ παραιτήσου" , διαβάζουμε τη Sun.

"Ήταν μια γενναία προσπάθεια αλλά τώρα όλα έχουν τελειώσει" , καταλήγει η Daily Mail για τη "μάχη" που έδωσε η βρετανίδα πρωθυπουργός να περάσει από το κοινοβούλιο η συμφωνία Brexit.

Όσον αφορά την παραίτηση της κ. Μέι η εφημερίδα σημειώνει : "Μία στιγμή υψηλού πολιτικού δράματος έρχεται όχι σαν απότομη καταστροφή - ή μια στιγμή υψηλού πολιτικού δράματος - αλλά ως ανακούφιση".

Οι Times επικεντρώνονται στην κούρσα για τη διαδοχή της Τερέζα Μέι και επισημαίνουν ότι σύμφωνα με δημοσκόπηση που έγινε για λογαριασμό της εφημερίδας ο πρώην υπουργός των Εξωτερικών Μπόρις Τζόνσον είναι ο "πολυαγαπημένος της κομματικής βάσης" σε σχέση με τους άλλους διεκδικητές της ηγεσίας των Τόρις.

Ίσως όμως - "όχι και τόσο αγαπητός" - από τους βουλευτές του κόμματος, σύμφωνα με τον Guardian. Σύμφωνα με αυτή την εφημερίδα γίνονται προσπάθειες - "είναι ήδη σε εξέλιξη" - από τους κεντρώους υπουργούς με στόχο ο κ. Τζόνσον να μην είναι ένας από τους δύο υποψηφίους που θα φθάσουν στο τελικό στάδιο της διαδικασίας για την ανάδειξη της νέας ηγεσίας του Συντηρητικού κόμματος.

radio banner small

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47