Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Κλικ στον βρετανικό Τύπο>>Ενδεχόμενη νέα πρόταση δυσπιστίας εναντίον της Τερέζα Μέι
Ενδεχόμενη νέα πρόταση δυσπιστίας εναντίον της Τερέζα Μέι
22.05.2019 | 12:38

Ενδεχόμενη νέα πρόταση δυσπιστίας εναντίον της Τερέζα Μέι

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης

Γράφει ο Βύρων Καρύδης 

Κορυφαία στελέχη της λεγόμενης «Επιτροπής 1922 των Τόρις» θα αποδυθούν σήμερα σε μια ακόμη προσπάθεια να εξαναγκάσουν τη διεξαγωγή νέας διαδικασίας ψήφου εμπιστοσύνης στην πρωθυπουργό της Βρετανίας Τερέζα Μέι  στη Βουλή των Κοινοτήτων, κατά πληροφορίες που δημοσίευσε αργά χθες το βράδυ στην ηλεκτρονική της έκδοση η ταμπλόιντ εφημερίδα The Sun.

Χθες η βρετανίδα πρωθυπουργός δήλωσε ότι η κυβέρνησή της θα συμπεριλάβει στο νομοσχέδιο για τη νέα Συμφωνία Αποχώρησης ως προαπαιτούμενο για τους βουλευτές να ψηφίσουν αν θα πρέπει να διεξαχθεί ένα δεύτερο δημοψήφισμα για Brexit. «Αναγνωρίζω τη γνήσια και ειλικρινή δύναμη των αισθημάτων στη Βουλή για αυτό το σημαντικό ζήτημα», τόνισε η κ. Μέι.

Οι αντιδράσεις στη "νέα συμφωνία" της Τερέζα Μέι σχετικά με το Brexit είναι το πρώτο θέμα στις περισσότερες εφημερίδες.

Ο πηχυαίος τίτλος στον Guardian αντικατοπτρίζει το συνολικό τόνο της κάλυψης από τα ΜΜΕ . "Η προσπάθεια της πρωθυπουργού να κερδίσει την υποστήριξη των βουλευτών κατέρρευσε" , γράφει η εφημερίδα.

"Ένα άλλο ωραίο χάος", είναι ο χαρακτηριστικός τίτλος στην i . Για τους Financial Times - "οι εξαγριωμένοι ευρωσκεπτικιστές βουλευτές του Συντηρητικού κόμματος σκότωσαν τη συμφωνία αμέσως μετά την άφιξη στη Βουλή των Κοινοτήτων".

Η ιστοσελίδα του ιστότοπου Conservative Home αναφέρει ότι η πρωθυπουργός - "έριξε τον εαυτό της στο έλεος του Εργατικού κόμματος" - όταν προέβαλε την προοπτική ενός δεύτερου δημοψηφίσματος.

Η Independent σημειώνει ότι η νέα συμφωνία - "από την αρχή φαινόταν καταδικασμένη σε αποτυχία" - ενώ η Daily Mail θεωρεί ότι η Τερέζα Μέι έχει πάρει - "ένα υπερβολικά μεγάλο ρίσκο".

Η Sun εκτιμά ότι το ρίσκο που πήρε η πρωθυπουργός - "έχει μετατραπεί σε μπούμερανγκ εναντίον της" - ενώ παράλληλα επισημαίνει ότι ανώτερα στελέχη του Συντηρητικού κόμματος που δεν συμμετέχουν στην κυβέρνηση θα επιδιώξουν να αρχίσει η διαδικασία για τη διαδοχή της κ. Μέι στην ηγεσία του κόμματος όταν συναντηθούν αργότερα σήμερα.

Η Daily Telegraph μας ενημερώνει ότι περισσότεροι από 50 βουλευτές του Συντηρητικού κόμματος έχουν κάνει σαφές ότι θα καταψηφίσουν το νομοσχέδιο αποχώρησης της Βρετανίας από την ΕΕ και μεταξύ αυτών θα είναι τουλάχιστον 20 βουλευτές που είχαν προηγουμένως υποστηρίξει τη συμφωνία Brexit της κυρίας Mέι.

Σύμφωνα με τους Times, υπουργοί της κυβέρνησης που υποστηρίζουν την έξοδο της χώρας από την ΕΕ αναμένεται να παροτρύνουν την πρωθυπουργό να - "ξεχάσει τις νέες της προτάσεις". Αυτοί οι υπουργοί θέλουν ο διάδοχος της Τερέζα Μέι να έχει τη δυνατότητα - "να βρει έναν δρόμο μέσα από το αδιέξοδο" - προσθέτει η εφημερίδα.

"Οι άνδρες και οι γυναίκες με τα γκρι κοστούμια μπορεί να βγάλουν την πρωθυπουργό από τη δυστυχία της" , διαβάζουμε στην ιστοσελίδα της Huffpost.

radio banner small

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018