Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Κλικ στον βρετανικό Τύπο>>Βρετανία : Θύμα και ο Νάιτζελ Φάρατζ του "κινήματος του μιλκσέικ"
Βρετανία : Θύμα και ο Νάιτζελ Φάρατζ του "κινήματος του μιλκσέικ"
21.05.2019 | 14:40

Βρετανία : Θύμα και ο Νάιτζελ Φάρατζ του "κινήματος του μιλκσέικ"

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης

Γράφει ο Βύρων Καρύδης 

Κατηγορίες για επίθεση και σωματική βλάβη απαγγέλθηκαν εις βάρος ενός άνδρα, ο οποίος περιέλουσε χθες με ένα μιλκσέικ τον ηγέτη του Κόμματος Brexit, τον ευρωφοβικό Νάιτζελ Φάρατζ, κατά την περιοδεία του στο Νιούκασλ, όπως ανακοίνωσε σήμερα η αστυνομία.

Η αστυνομία της Νορθούμπρια ανακοίνωσε επίσης ότι απήγγειλε κατηγορίες εις βάρος του 32χρονου Πολ Κράουδερ, ο οποίος σήμερα εμφανίσθηκε ενώπιον δικαστηρίου.

O Φάρατζ είναι ο τελευταίος ευρωσκεπτικιστής που βρίσκεται στο στόχαστρο παρόμοιας ενέργειας ενόψει των ευρωεκλογών.

Στις περισσότερες εφημερίδες σήμερα βλέπουμε τη φωτογραφία του Νάιτζελ Φάρατζ να τον έχει περιλούσει το μιλκσέικ και - "να είναι φανερά κλονισμένος από την επίθεση" - όπως γράφει ο Guardian.

"H πολιτική δεν είναι μόνο γάλα και μέλι" , σημειώνει η Daily Telegraph.

H i συνδέει την χθεσινή επίθεση με τους ισχυρισμούς για τον παράνομο χρηματισμό του Brexit Party , του κόμματος που ηγείται ο αντιευρωπαϊστής Φάρατζ.

Για για την Daily Express, αυτή η επίθεση ήταν μια "προσβολή στη δημοκρατία". Σε συνέντευξή του στην Express, ο κ. Φάρατζ προειδοποιεί ότι - "οι καλοί τρόποι έχουν καταρρεύσει" - και κατηγορεί τους "ακραίους Remainers" που πιστεύουν ότι έχουν το δικαίωμα , όπως λέγει ο Φάρατζ, "να χρησιμοποιήσουν οποιαδήποτε τακτική κατά των αντιπάλων τους".  

"Δυστυχώς, κάποιοι υπερασπιστές της παραμονής στην ΕΕ (Remainers) έχουν γίνει ακραίοι σε τέτοιο βαθμό ώστε μια ομαλή προεκλογική εκστρατεία να έχει καταστεί αδύνατη", είπε ο ηγέτης του Κόμματος Brexit με tweet του μετά το περιστατικό.

"Η λειτουργία μιας πολιτισμένης δημοκρατίας χρειάζεται τη συγκατάβαση των ηττημένων, οι πολιτικοί που δεν αποδέχονται το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος μας οδήγησαν σε αυτή την κατάσταση".

radio banner small

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018