Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Κλικ στον βρετανικό Τύπο>>Brexit: H ανανεωμένη συμφωνία της Τερέζα Μέι δεν πρόκειται να μεταπείσει το κοινοβούλιο , εκτιμούν οι αναλυτές
Brexit: H ανανεωμένη συμφωνία της Τερέζα Μέι δεν πρόκειται να μεταπείσει το κοινοβούλιο , εκτιμούν οι αναλυτές
20.05.2019 | 12:55

Brexit: H ανανεωμένη συμφωνία της Τερέζα Μέι δεν πρόκειται να μεταπείσει το κοινοβούλιο , εκτιμούν οι αναλυτές

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης

Γράφει ο Βύρων Καρύδης 

Αμφιβολίες εκφράζουν οι αναλυτές εάν η νέα πρόταση της Τερέζα Μέι για το Brexit είναι "αρκετά τολμηρή" ώστε η συμφωνία της για την έξοδο της Βρετανίας από την ΕΕ να γίνει αποδεκτή από την πλειοψηφία των βουλευτών όταν επανέλθει προς ψήφιση στο κοινοβούλιο τον επόμενο μήνα.

Η Daily Telegraph - η οποία αφιερώνει πέντε σελίδες για να παρουσιάσει την πρόταση της πρωθυπουργού - εκτιμά ότι αυτή η πρόταση δεν είναι - "ούτε τολμηρή ούτε νέα" - και διατηρεί το αμφισβητούμενο "backstop" - τον μηχανισμό δηλαδή που αποσκοπεί στην αποτροπή ενός σκληρού συνόρου μεταξύ της Βόρειας Ιρλανδίας και της Δημοκρατίας της Ιρλανδίας .

Μία από τις προτεινόμενες αλλαγές είναι το κοινοβούλιο να έχει τη δυνατότητα να καθορίζει τους στόχους των μελλοντικών εμπορικών διαπραγματεύσεων της Βρετανίας με τις άλλες χώρες.

Ο βουλευτής του Συντηρητικού κόμματος σερ Μπιλ Κας - ο οποίος έχει επανειλημμένα καταψηφίσει τη συμφωνία Brexit της Τερέζα Μέι - κάθε άλλο παρά έχει εντυπωσιαστεί από την πρόταση της πρωθυπουργού. "Πρόκειται για αλλαγές διακοσμητικού χαρακτήρα που δεν θα έχουν κανένα αποτέλεσμα" , σημείωσε ο Μπιλ Κας.  

Η FT είναι εξίσου επιφυλακτική. "Η υπόσχεση της κ. Μέι για μια τολμηρή συμφωνία ακούγεται    περισσότερο σαν μια διαφήμιση για ένα απορρυπαντικό πλυσίματος παρά για ένα πειστικό σχέδιο που θα βοηθήσει να ξεπεραστεί το αδιέξοδο των τελευταίων μηνών", γράφει η Financial Times.

radio banner small

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018