Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Κλικ στον βρετανικό Τύπο>>Ο Μπόρις Τζόνσον φαβορί να διαδεχτεί τη Μέι στην πρωθυπουργία
Ο Μπόρις Τζόνσον φαβορί να διαδεχτεί τη Μέι στην πρωθυπουργία
18.05.2019 | 14:09

Ο Μπόρις Τζόνσον φαβορί να διαδεχτεί τη Μέι στην πρωθυπουργία

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom

Γράφει ο Βύρων Καρύδης

Ο υπέρμαχος του καθαρού Brexit Μπόρις Τζόνσον, ο πρώην υπουργός Εξωτερικών που παραιτήθηκε πέρυσι από την κυβέρνηση διαφωνώντας με τη στρατηγική της Τερέζα Μέι για το Brexit, είναι το φαβορί για να αναλάβει την πρωθυπουργία, σύμφωνα με μια δημοσκόπηση που δόθηκε χθες στη δημοσιότητα.

Τα μέλη του Συντηρητικού Κόμματος, που θα έχουν και τον τελευταίο λόγο για το ποιος θα είναι ο επόμενος ηγέτης του, προτιμούν τον Τζόνσον, με ποσοστό 39%, σύμφωνα με μια δημοσκόπηση του ινστιτούτου YouGov για λογαριασμό της εφημερίδας The Times .

Στη δεύτερη θέση έρχεται ο πρώην υπουργός Brexit Ντόμινικ Ράαμπ, αλλά σε μεγάλη απόσταση, με ποσοστό μόνο 13%.

Η Τερέζα Μέι έχει δηλώσει ότι θα παρουσιάσει το χρονοδιάγραμμα για την εκλογή του διαδόχου της αφού θέσει τη συμφωνία για το Brexit σε ψηφοφορία στη Βουλή των Κοινοτήτων στις 3 Ιουνίου.

Η εφημερίδα i υπογραμμίζει ότι ο Μπόρις Τζόνσον προπορεύεται κατά πολύ των άλλων διεκδικητών για την ηγεσία των Τόρις.

Οι Times συμφωνούν και επισημαίνουν ότι ο Τζόνσον διαθέτει τρείς φορές επιπλέον την υποστήριξη των μελών του κόμματος σε σχέση με τον πλησιέστερο αντίπαλο του Ντόμινικ Ράαμπ.

Η Daily Mail δημοσιεύει δημοσκόπηση της Survation. Σύμφωνα με αυτή τη δημοσκόπηση ο πρώην υπουργός των Εξωτερικών προπορεύεται με 20 ποσοστιαίες μονάδες των άλλων μνηστήρων της πρωθυπουργίας.

Οι Times και η Mail σημειώνουν ότι ο Τζόνσον είναι ένας υποψήφιος που δεν εξασφαλίζει την ενότητα του κόμματος. Η Daily Mail μάλιστα μας ενημερώνει ότι έχει αρχίσει εκστρατεία στο Ουέστμινστερ για να αποτραπεί η ανάληψη της ηγεσίας του Συντηρητικού κόμματος από τον Μπόρις Τζόνσον.

Σύμφωνα με τη Sun, οι μνηστήρες για τη διαδοχή της Τερέζα Μέι εκφράζουν φόβους ότι ο Μάικλ Γκοβ (υπουργός Περιβάλλοντος), ο Ματ Χάνοκ (υπουργός Υγείας) και η Άμπερ Ραντ (υπουργός Εργασίας) είναι έτοιμοι “να συνάψουν συμμαχία για να καταλάβουν την Ντάουνινγκ Στριτ”.

Η εφημερία τονίζει ότι η Βρετανία χρειάζεται πρωθυπουργό και ότι ο/η διάδοχος της κ. Μέι πρέπει να έχει αναλάβει τα ηνία της εξουσίας το αργότερο μέχρι τις αρχές Ιουλίου.

  

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018