Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Κλικ στον βρετανικό Τύπο>>Η Τερέζα Μέι συμφώνησε στο χρονοδιάγραμμα της διαδοχής της
Η Τερέζα Μέι συμφώνησε στο χρονοδιάγραμμα της διαδοχής της
17.05.2019 | 13:19

Η Τερέζα Μέι συμφώνησε στο χρονοδιάγραμμα της διαδοχής της

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης

Γράφει ο Βύρων Καρύδης 

Η Βρετανίδα πρωθυπουργός δεσμεύτηκε ότι θα ορίσει την ημερομηνία της αποχώρησής της μετά την συζήτηση του νομοσχεδίου για τη Συμφωνία Αποχώρησης στις αρχές Ιουνίου.

Προηγήθηκε η συνάντηση της εκτελεστικής Επιτροπής 1922 του Συντηρητικού κόμματος με την Τερέζα Μέι Τα μέλη της επιτροπής ζήτησαν από την πρωθυπουργό να αποχωρήσει, ενώ ο πρόεδρος της επιτροπής έκανε λόγο για μια ειλικρινή συζήτηση.

Οι Financial Times επισημαίνουν ότι η κ. Μέι τελικά υπέκυψε στο αναπόφευκτο επιβεβαιώνοντας την αναχώρησή της τον Ιούνιο, ανεξάρτητα από το αν εξασφαλίσει υποστήριξη για τη συμφωνία της Brexit.

Η Daily Mirror μας ενημερώνει ότι η κ. Μέι δάκρυσε όταν υποχρεώθηκε να ανακοινώσει μια ημερομηνία για να την αναχώρησή της από την Ντάουνινγκ Στριτ.

Με δάκρυα στα μάτια η κ.Μέι ανέπτυξε το επιχείρημά της να παραμείνει στη Ντάουνινγκ Στριτ λίγο περισσότερο, γράφει η Daily Telegraph, αλλά η συμπάθεια και η υπομονή των ανώτερων στελεχών των Τόρις στην Επιτροπή του 1922 είχε εκλείψει.

Ο Guardian σημειώνει ότι ο υπαινιγμός ότι η κ. Μέι θα παραιτηθεί εάν το νομοσχέδιο περί αποχώρησης από την ΕΕ απορριφθεί για άλλη μια φορά είναι πιθανό να ενθαρρύνει ακόμα περισσότερους ευρωσκεπτικιστές να το καταψηφίσουν.

Η Daily Mail εκτιμά ότι οι πιθανότητες αποδοχής από το κοινοβούλιο της συμφωνίας Brexit είναι πολύ περιορισμένες, οπότε μια αξιοπρεπής έξοδος της πρωθυπουργού   είναι πλέον η καλύτερη εξέλιξη.

Ο Μπόρις Τζόνσον, υποψήφιος για την πρωθυπουργία όταν παραιτηθεί η Τερέζα Μέι

Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον, εκ των ένθερμων υποστηρικτών του Brexit, επιβεβαίωσε χθες ότι θα διεκδικήσει την πρωθυπουργία όταν παραιτηθεί από τα καθήκοντά της η Τερέζα Μέι.

Η Daily Telegraph εκτιμά ότι ο διάδοχός της κ. Μέι πρέπει να μάθει από τα λάθη της και να πάρει μια ξεκάθαρη θέση υπέρ της αποχώρησης της Βρετανίας από την ΕΕ και να την τηρήσει.

Η Daily Express γράφει ότι οι υποστηρικτές του Τζόνσον πιστεύουν ότι θα μπορούσε να εξουδετερώσει την αυξανόμενη απειλή για τους Συντηρητικούς από το νέο αντιευρωπαϊκό κόμμα του Νάιτζελ Φάρατζ , το Κόμμα Brexit.

Η Daily Mail θεωρεί ότι ο κ.Τζόνσον έχει πολλές αδυναμίες, έχει όμως το θάρρος της γνώμης του όπως κανένας άλλος πολιτικός. Η εφημερίδα αναγνωρίζει ότι ο Μπόρις Τζόνσον είναι χαρισματικός.

Ο Τζέϊμς Φορσάιθ του περιοδικού Spectator υπογραμμίζει ότι ο Τζόνσον δεν έχει μόνο επανεμφανισθεί δυναμικά στην κούρσα για την διαδοχή της Μέι , αλλά τώρα είναι ο άνθρωπος που θα πρέπει να νικήσουν οι άλλοι διεκδικητές της ηγεσίας του Συντηρητικού κόμματος.

Ο συντάκτης της εφημερίδας i , Όλιβερ Νταφ, είναι της γνώμης ότι ο χαρακτήρας του πρώην υπουργού των Εξωτερικών παραμένει το μεγαλύτερο εμπόδιο για να μπορέσει να εκπληρώσει τις φιλοδοξίες του. Ο κ. Τζόνσον χωρίς να έχει να επιδείξει συστηματική εργασία, δεν διαθέτει την κρίση και το ηθικό ανάστημα για να πετύχει σε υψηλό αξίωμα, τονίζει ο Νταφ.

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018