Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Κλικ στον βρετανικό Τύπο>>Βρετανία: Αρχίζει έρευνα για τα ριάλιτι σόου
Βρετανία: Αρχίζει έρευνα για τα ριάλιτι σόου
16.05.2019 | 13:40

Βρετανία: Αρχίζει έρευνα για τα ριάλιτι σόου

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης

Γράφει ο Βύρων Καρύδης 

Μετά την απόφαση του τηλεοπτικού δικτύου ITV να διακόψει την εκπομπή he Jeremy Kyle Show"  έπειτα από τον θάνατο από υπερβολική δόση μορφίνης ενός από τους προσκεκλημένους της μια εβδομάδα μετά τα γυρίσματα, η Sun γράφει σήμερα ότι η ITV αναζητούσε - "την ευκαιρία για να ξεφορτωθεί την εκπομπή επειδή θεωρούσε ότι ήταν λίγο τοξική".

Η εκπομπή, η οποία είχε μεγάλη θεαματικότητα, προσκαλούσε πρόσωπα με οικογενειακούς ή φιλικούς δεσμούς μεταξύ τους, τα οποία είχαν κάποια διαφωνία, και χρησιμοποιώντας εξετάσεις DNA και ανιχνευτές ψεύδους επιζητούσε να αποκαλύψει την αλήθεια.

Ο άνθρωπος που αυτοκτόνησε κατονομάζεται από την Sun ως ο 63χρονος Στιβ Ντάιμοντ και φέρεται ότι είχε χωρίσει από την μνηστή του, την Τζέιν Κάλαγκαν, έπειτα από μια απόπειρα να της αποδείξει ότι δεν την έχει απατήσει. Με τη βοήθεια ανιχνευτή ψεύδους προσπάθησε να την πείσει, αλλά επειδή το τεστ απέτυχε τελικά χώρισαν, γράφει η Sun.

Στην πρώτη σελίδα της εφημερίδας διαβάζουμε ότι ο οικοδεσπότης της εκπομπής είναι - "συντετριμμένος" - από την αυτοκτονία του ανδρός , αλλά η Sun παράλληλα επισημαίνει ότι ο Jeremy Kyle εκτιμά ότι η απόφαση να ακυρωθεί η εκπομπή - "ελήφθη πολύ εσπευσμένα".

Η Daily Mail σημειώνει ότι ανώτερα στελέχη της ITV - "είχαν απορρίψει την τηλεοπτική εκπομπή", αλλά την κράτησαν τελικά λόγω της υψηλής τηλεθέασης και των μεγάλων διαφημιστικών εσόδων.

Ο Guardian υπογραμμίζει ότι η έρευνα που ξεκίνησε από βουλευτές για το πώς αντιμετωπίζονται οι συμμετέχοντες σε reality show (ριάλιτι σόου) - "θα μπορούσε να έχει σημαντικές επιπτώσεις στα τηλεοπτικά προγράμματα".

"H έρευνα", αναφέρει ο Guardian , "θα αφορά όλη τη βιομηχανία του τηλεοπτικού θεάματος" "αλλά", συνεχίζει το σχετικό δημοσίευμα , "η ITV θα αντιμετωπίσει ιδιαίτερο έλεγχο για τη διατήρηση μιας μορφής ριάλιτι από μια άλλη εποχή".

Η Daily Mirror εκτιμά ότι η ITV "σωστά έπραξε" να ακυρώσει "Τhe Jeremy Kyle Show" , αλλά προσθέτει ," στα σωστά χέρια, τα ριάλιτι σόου προσφέρουν εξαιρετική ψυχαγωγία". "Τα ριάλιτι έχουν εκδημοκρατίσει τις οθόνες μας και είναι μια πλατφόρμα για να αναδεικνύονται νέα ταλέντα", προσθέτει η Daily Mirror.

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018