Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Κλικ στον βρετανικό Τύπο>>Βρετανία : Νέα κοινοβουλευτική ψηφοφορία για το Brexit στις αρχές Ιουνίου
Βρετανία : Νέα κοινοβουλευτική ψηφοφορία για το Brexit στις αρχές Ιουνίου
15.05.2019 | 13:24

Βρετανία : Νέα κοινοβουλευτική ψηφοφορία για το Brexit στις αρχές Ιουνίου

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης

Γράφει ο Βύρων Καρύδης 

Η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι θα ενημερώσει τον ηγέτη των Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν, στη συνάντηση που πρόκειται να έχουν απόψε, ότι σκοπεύει να προκαλέσει άλλη μια ψηφοφορία στη Βουλή των Κοινοτήτων ζητώντας από τους βουλευτές να εγκρίνουν τη Συμφωνία Αποχώρησης από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο Sky News η ψηφοφορία αυτή θα γίνει την πρώτη εβδομάδα του Ιουνίου. Η Μέι έχει ηττηθεί και στις τρεις προηγούμενες προσπάθειές της να περάσει τη συμφωνία για το Brexit από το κοινοβούλιο. 

"Αφυπνίζεται η τέταρτη ψηφοφορία" - ο χαρακτηριστικός τίτλος στον ιστότοπο της Huffpost UK. "D - Day τον Ιούνιο για την Τερέζα Μέι" , γράφει η Sun.

Για τους Times η ψηφοφορία στις αρχές Ιουνίου - "θα είναι η στιγμή της αλήθειας για την πρωθυπουργό και για τη συμφωνία Brexit" .    

Η Telegraph επισημαίνει ότι η κ. Μέι προσπάθησε να καθυστερήσει την παραίτησή της για σχεδόν τρεις μήνες, λέγοντας στους υπουργούς της ότι μπορεί να περάσει μια συμφωνία Brexit από το κοινοβούλιο, αν της επιτραπεί να παραμείνει στη Ντάουνινγκ Στριτ μέχρι τα τέλη Ιουλίου.

Η ανακοίνωση για την ψηφοφορία ήταν έκπληξη για μερικούς. Ο ιστότοπος του Politico υπογραμμίζει ότι, χωρίς να έχει συμφωνηθεί τίποτα στις συνομιλίες με το Εργατικό Κόμμα, και μεγάλες φατρίες και στα δύο βασικά κόμματα να αντιτίθενται σθεναρά στη συμφωνία Brexit, παραμένει ασαφές πώς η κ Μέι ελπίζει να κερδίσει μια πλειοψηφία στη Βουλή των Κοινοτήτων.

Ο ιστότοπος LabourList πιστεύει ότι είναι απίθανο να υπάρξει θετική έκβαση για την Τερέζα Μέι εφόσον η πρωθυπουργός βασίζεται στην ψήφο των βουλευτών του Συντηρητικού και του Εργατικού κόμματος στη Βουλή των Κοινοτήτων.

Η Sun αναφέρει ότι η κ Μέι δέχθηκε έντονες πιέσεις από τα "απογοητευμένα μέλη" του υπουργικού συμβουλίου να φέρει προς ψήφιση τη σχετική συμφωνία. .

Η ιστοσελίδα Politics Home σημειώνει ότι η κ. Μέι θα ελπίζει ότι η απόφασή για τη νέα ψηφοφορία στο κοινοβούλιο θα είναι αρκετή για να ικανοποιήσει τους βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος που έχουν την απαίτηση να καθορίσει ένα χρονοδιάγραμμα για την αναχώρησή της από την Ντάουνινγκ Στριτ.

Ο Guardian αναφέρει ότι η κ. Μέι ελπίζει ότι η ψηφοφορία στις αρχές Ιουνίου θα βοηθήσει να αποφευχθεί η έκκληση για ψήφο μη εμπιστοσύνης άμεσα από τους βουλευτές του Συντηρητικού κόμματος που είναι εκτός κυβέρνησης.

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018