Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Κλικ στον βρετανικό Τύπο>>Brexit : Πιέσεις δέχεται η Τερέζα Μέι να διακόψει τις συνομιλίες με τον Τζέρεμι Κόρμπιν
Brexit : Πιέσεις δέχεται η Τερέζα Μέι να διακόψει τις συνομιλίες με τον Τζέρεμι Κόρμπιν
13.05.2019 | 12:23

Brexit : Πιέσεις δέχεται η Τερέζα Μέι να διακόψει τις συνομιλίες με τον Τζέρεμι Κόρμπιν

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης

Γράφει ο Βύρων Καρύδης 

Ο σκιώδης υπουργός αρμόδιος για το Brexit σερ Κέιρ Στάρμερ επισημαίνει στον Guardian ότι έως και 150 βουλευτές του Εργατικού κόμματος θα απορρίψουν οποιαδήποτε συμφωνία διαζυγίου με την ΕΕ εάν η κυβέρνηση της κ. Μέι δεν δεσμευθεί ότι θα προχωρήσει σε δεύτερο δημοψήφισμα.

Οι Times γράφουν ότι η Τερέζα Μέι δέχεται πιέσεις από μέλη του υπουργικού συμβουλίου να τερματίσει τις διαπραγματεύσεις με το Εργατικό κόμμα που αποσκοπούν στο να υπάρξει ένας συμβιβασμός για μια συμφωνία Brexit.

Υπουργοί της κυβέρνησης υποστηρίζουν ότι όσοι στο πρόσφατο παρελθόν ήταν υπέρ του διαλόγου με την αξιωματική αντιπολίτευση για τη συμφωνία εξόδου της Βρετανίας από την ΕΕ τώρα έχουν χάσει την αξιοπιστία τους .

Σύμφωνα με τους Times, ο υπουργός των Οικονομικών Φίλιπ Χάμοντ έχει αναφέρει σε συναδέλφους του υπουργούς ότι ενώ είναι φιλικά διακείμενος στις συνομιλίες με τους Εργατικούς , από την άλλη μεριά, κατά τη γνώμη του, οι διαβουλεύσεις γίνονται με βάση την "ψευδή προϋπόθεση" ότι θα μπορούσε ποτέ να επιτευχθεί μια πολιτική συμφωνία.

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018