Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Κλικ στον βρετανικό Τύπο>>Brexit : Συνεχίζονται οι συνομιλίες της Τερέζα Μέι με τον Τζέρεμι Κόρμπιν
Brexit : Συνεχίζονται οι συνομιλίες της Τερέζα Μέι με τον Τζέρεμι Κόρμπιν
06.05.2019 | 12:42

Brexit : Συνεχίζονται οι συνομιλίες της Τερέζα Μέι με τον Τζέρεμι Κόρμπιν

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης

Γράφει ο Βύρων Καρύδης 

Η Daily Telegraph μας ενημερώνει ότι η Τερέζα Μέι διεξήγαγε μυστικές συνομιλίες με συνεργάτες της και υπουργούς της κυβέρνησης σχετικά με το ενδεχόμενο να γίνει ένα άλλο δημοψήφισμα για τις σχέσεις της Βρετανίας με την ΕΕ.

Η εφημερίδα θεωρεί ότι για την Βρετανίδα πρωθυπουργό οι επιλογές είναι τρείς : μια συμφωνία Brexit , ένα σενάριο χωρίς συμφωνία ή παραμονή της χώρας στην ΕΕ.    

Τις επιλογές αυτές έχει η κ. Μέι εφόσον οι συνομιλίες με το Εργατικό κόμμα καταρρεύσουν και το κοινοβούλιο υποχρεωθεί σε μια νέα ψηφοφορία για μια συμφωνία που θα αφορά την έξοδο της χώρας από την ΕΕ , γράφει η Telegraph.  

Ο Guardian σημειώνει ότι ο Τζέρεμι Κόρμπιν δεν θα μπορέσει να έχει τη στήριξη αρκετών από τους βουλευτές του για να περάσει μια συμφωνία Brexit από τη Βουλή των Κοινοτήτων εκτός αν υποσχεθεί ένα δεύτερο δημοψήφισμα.

Πηγές του κόμματος ανέφεραν στην εφημερίδα ότι τα δύο τρίτα των βουλευτών του Εργατικού Κόμματος θα επέμεναν σε μια τέτοια δέσμευση.

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018