Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Κλικ στον βρετανικό Τύπο>>Βρετανία : Έκκληση της Μέι προς τον Κόρμπιν να υπάρξει συμφωνία για το Brexit
Βρετανία : Έκκληση της Μέι προς τον Κόρμπιν να υπάρξει συμφωνία για το Brexit
05.05.2019 | 11:09

Βρετανία : Έκκληση της Μέι προς τον Κόρμπιν να υπάρξει συμφωνία για το Brexit

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης

Γράφει ο Βύρων Καρύδης 

Eυρεία είναι η κάλυψη στον τύπο της Κυριακής του μηνύματος της Τερέζα στον Τζέρεμι Κόρμπιν ότι - “ήρθε η ώρα να κάνουμε μια συμφωνία για τo Brexit”.

Η έκκλησή της πρωθυπουργού - "να συμφωνήσουμε για το εθνικό συμφέρον" - και να υπάρξει συμβιβασμός μεταξύ της κυβέρνησης και της αξιωματικής αντιπολίτευσης για να ξεπερασθεί το αδιέξοδο του Brexit προβάλλεται   ιδιαίτερα από τη Mail on Sunday.

H Sunday Express σπεύδει να σημειώσει ότι οι Brexiteers βουλευτές απορρίπτουν αυτό το ενδεχόμενο υπογραμμίζοντας ότι – “θα πρόκειται περί προδοσίας” – και υπόσχονται , όπως γράφει η εφημερίδα, ότι σε αυτή την περίπτωση – “θα αντισταθούν στο κοινοβούλιο”.

Ο Observer συμφωνεί ότι το σχέδιο για έναν συμβιβασμό μεταξύ των Συντηρητικών και των Εργατικών φαίνεται να είναι “καταδικασμένο” και επισημαίνει ότι οι ηγέτες και των δύο κομμάτων αντιμετωπίζουν - “αυξανόμενες εξεγέρσεις από τους δικούς τους βουλευτές και ακτιβιστές”.  104 βουλευτές της αντιπολίτευσης με επιστολή τους ζητούν από την Τερέζα Μέι και τον Τζέρεμι Κόρμπιν οποιαδήποτε συμφωνία να τεθεί σε δημοψήφισμα , μας ενημερώνει ο Observer.

Με άρθρο του στη Sun on Sunday , ο πρώην υπουργός αρμόδιος για το Brexit, Ντέιβιντ Ντέιβις , προειδοποιεί την πρωθυπουργό Τερέζα Μέι - “να μην κάνει συμφωνία με τον διάβολο" - για να αποφύγει έτσι το πρόβλημα του Brexit

Ο Ντέιβις προειδοποιεί ότι ο μη σεβασμός της ετυμηγορίας του βρετανικού λαού του 2016 , μετά μάλιστα το “σαφές μήνυμα” των τοπικών εκλογών της περασμένης Πέμπτης θα ήταν “αυτοκτονία” για το Συντηρητικό κόμμα.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής 1922, Γκρέιχαμ Μπρέιντι, ανησυχεί εξίσου και όπως γράφει στη Sunday Telegraph: "Πρέπει να αντισταθούμε στον πειρασμό να κάνουμε οτιδήποτε για εξασφαλίσουμε κάποιου είδους συμφωνίας Brexit" .

"To τίμημα μπορεί να είναι καταστροφική διάσπαση του Συντηρητικού κόμματος" , τονίζει ο Μπρέιντι στη Sunday Telegraph.

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018