Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Κλικ στον βρετανικό Τύπο>>Στο Ουέστμινστερ η 16χρονη ακτιβίστρια Γκρέτα Τούνμπεργκ!
Στο Ουέστμινστερ η 16χρονη ακτιβίστρια Γκρέτα Τούνμπεργκ!
24.04.2019 | 13:14

Στο Ουέστμινστερ η 16χρονη ακτιβίστρια Γκρέτα Τούνμπεργκ!

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης

Γράφει ο Βύρων Καρύδης 

Η Γκρέτα Τούνμπεργκ , η 16χρονη από τη Σουηδία που μάχεται την κλιματική αλλαγή είναι κεντρικό θέμα σε πολλές εφημερίδες σήμερα.

Οι Times επισημαίνουν ότι η ομιλία της προς τους πολιτικούς στο Ουέστμινστερ - "ενέπνευσε τη Βρετανία να ενεργήσει για την αλλαγή του κλίματος".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι η νεαρή ακτιβίστρια έκανε τον υπουργό Περιβάλλοντος , Μάικλ Γκόβ, να αισθάνεται ένοχος για την αποτυχία της γενιάς του να αντιμετωπίσει το πρόβλημα.

Με τον πηχυαίο πρωτοσέλιδο τίτλο - "Greta, We Hear You" (Γκρέτα σε ακούμε) - Η Metro συνοψίζει την αντίδραση του Γκοβ στην έκκληση της Τούνμπεργκ για την προστασία του περιβάλλοντος.

Συνάντηση με τους επικεφαλής των κομμάτων της αντιπολίτευσης είχε χθες στο Ουέστμινστερ η μαθήτρια από τη Σουηδία και ακτιβίστρια για την κλιματική αλλαγή. Η Γκρέτα Τούνμπεργκ, έχει πρωτοστατήσει στις πρόσφατες μαθητικές διαδηλώσεις για το περιβάλλον.

Η 16χρονη δήλωσε στους επικεφαλής των βρετανικών κομμάτων ότι - "θέλουμε απλά οι άνθρωποι να ακούσουν τους επιστήμονες για την κλιματική αλλαγή". 

Σε άρθρο γνώμης ο Guardian υπογραμμίζει ότι κανένας δεν θα μπορούσε να προβλέψει ότι μία Σουηδή έφηβη θα μετατόπιζε τη συζήτηση για το παγκόσμιο κλίμα με τον τρόπο που το έχει κάνει , από τότε δηλαδή που άρχισαν οι κινητοποιήσεις των μαθητών στα σχολεία στη Στοκχόλμη.

Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι - "η Γκρέτα είναι στη διαδικασία να κάνει μια τεράστια χάρη στην ανθρωπότητα".

radio banner small

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018