Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Κλικ στον βρετανικό Τύπο>>Ημέρα πένθους για τα θύματα των τρομοκρατικών επιθέσεων στη Σρι Λάνκα
Ημέρα πένθους για τα θύματα των τρομοκρατικών επιθέσεων στη Σρι Λάνκα
23.04.2019 | 12:13

Ημέρα πένθους για τα θύματα των τρομοκρατικών επιθέσεων στη Σρι Λάνκα

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom

Γράφει ο Βύρων Καρύδης 

Οι αρχές της Σρι Λάνκα είχαν ειδοποιηθεί δύο εβδομάδες πριν από τις πολύνεκρες τρομοκρατικές επιθέσεις που στοίχισαν τη ζωή σε τουλάχιστον 300 ανθρώπους, ενώ άλλοι 500 έχουν τραυματιστεί, γράφει σήμερα ο Guardian.

"Δεκατέσσερις ημέρες προτού συμβούν αυτά τα περιστατικά, είχαμε πληροφορηθεί για αυτά τα περιστατικά", είπε ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης, Ραχίθα Σεναράτνε, σε συνέντευξη Τύπου.  

Ο Guardian πάντως σημειώνει ότι είναι ασαφές αν υπάρχουν νέες πληροφορίες που να επιβεβαιώνουν ότι η τρομοκρατική οργάνωση National Thowheed Jamaath (NTJ) είναι υπεύθυνη για τις επιθέσεις.

Ορισμένοι εμπειρογνώμονες και υπουργοί της κυβέρνηση στη Σρι Λάνκα υποστήριξαν ότι η NTJ πρέπει να είχε βοήθεια από το εξωτερικό.

Ωστόσο, αμερικανικές πηγές πληροφοριών ανέφεραν στους Times ότι η NTJ με τις τρομοκρατικές επιθέσεις που έλαβαν χώρα στη Σρι Λάνκα, εν μέσω των εορτασμών για το Πάσχα των Καθολικών ίσως να επεδίωξε να έχει την εύνοια του Ισλαμικού Κράτους μιμούμενη τις μεθόδους του.

Η Sun είναι μια από τις εφημερίδες που επικεντρώνει την προσοχή της στις οικογένειες που θρηνούν νεκρούς .

Σύμφωνα με τους Times , Βρετανός τουρίστας στην πρωτεύουσα Κολόμπο έπρεπε να αποφασίσει σε ποιο από τα δύο του παιδιά θα προσέφερε βοήθεια μετά την έκρηξη στο ξενοδοχείο που διέμεναν. Τελικά και τα δύο παιδιά υπέκυψαν στα τραύματά τους.

Η Daily Express αναφέρει ότι στις επιθέσεις ο Μπεν Νίκολσον από τη Βρετανία έχασε τη γυναίκα του και τα δύο παιδιά του. Και τα τρία μέλη της οικογενείας του σκοτώθηκαν ενώ έτρωγαν το πρωινό τους στο ξενοδοχείο.

"Ο κόσμος ενωμένος πενθεί για τα θύματα", υπογραμμίζει η Daily Mirror.

Σήμερα είναι ημέρα πένθους για τη Σρι Λάνκα, καθώς πολλοί άνθρωποι σε ολόκληρη τη χώρα λένε το τελευταίο αντίο στα αγαπημένα τους πρόσωπα που έχασαν τη ζωή τους στις επιθέσεις.   

Σύμφωνα με την αστυνομία, μεταξύ των θυμάτων ήταν δεκάδες ξένοι υπήκοοι, μεταξύ των οποίων Βρετανοί, Ολλανδοί, Πορτογάλοι, Κινέζοι και Αμερικανοί. Η Ινδία επίσης γνωστοποίησε ότι έχουν σκοτωθεί τρεις υπήκοοί της.

radio banner small

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018