Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Κλικ στον βρετανικό Τύπο>>Βρετανία : Το κόμμα του αντιευρωπαϊστή Νάιτζελ Φάρατζ φαβορί για τις ευρωεκλογές
Βρετανία : Το κόμμα του αντιευρωπαϊστή Νάιτζελ Φάρατζ φαβορί για τις ευρωεκλογές
21.04.2019 | 11:01

Βρετανία : Το κόμμα του αντιευρωπαϊστή Νάιτζελ Φάρατζ φαβορί για τις ευρωεκλογές

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης

Γράφει ο Βύρων Καρύδης 

"Το 40% των δημοτικών συμβούλων που εξελέγησαν με το Συντηρητικό κόμμα υποστηρίζουν τον Νάιτζελ Φάρατζ” , γράφει η Mail on Sunday .

Έρευνα που έγινε για λογαριασμό της εφημερίδας δείχνει ότι ένας - “εκπληκτικός αριθμός” - δημοτικών συμβούλων θα ψηφίσει στις ευρωεκλογές του Μαίου υπέρ του νέου κόμματος του Νάιτζελ Φάρατζ. Πάνω από το μισό – το 52% - θα υποστηρίξει τους Τόρις και το 8% τα άλλα κόμματα.

Η δημοσκόπηση αποκαλύπτει επίσης ότι τα τρία τέταρτα των δημοτικών συμβούλων που εξελέγησαν με τις “ευλογίες” του Συντηρητικού κόμματος θέλουν τώρα η κ. Μέι να παραιτηθεί ενώ το 96% πιστεύει ότι το Συντηρητικό κόμμα έχει υποστεί σοβαρό πλήγμα μετά το αδιέξοδο του Brexit.

Η έρευνα διεξήχθη από την εταιρεία Survation την περασμένη εβδομάδα , και δείγμα ήταν 781 μέλη δημοτικών συμβουλίων που πρόσκεινται στο Συντηρητικό κόμμα.

Το Brexit, το κόμμα του ευρωσκεπτικιστή Νάιτζελ Φάρατζ, φαίνεται ότι είναι το φαβορί για τις ευρωεκλογές που θα διεξαχθούν στη Βρετανία στις 23 Μαΐου, σύμφωνα με μια δημοσκόπηση που δόθηκε πριν λίγες μέρες στη δημοσιότητα.

Το κόμμα του Φάρατζ συγκέντρωσε ποσοστό 27% στην πρόθεση ψήφου, ξεπερνώντας τους Εργατικούς (22%) και τους Συντηρητικούς (15%), σύμφωνα με τη δημοσκόπηση του ινστιτούτου YouGov που διενεργήθηκε στις 15-16 Απριλίου σε δείγμα 1855 Βρετανών.

Σε άρθρο του στην εφημερίδα The Observer ο αναπληρωτής ηγέτης του Εργατικού κόμματος Τομ Γουότσον προειδοποιεί ότι το “ακροδεξιό κόμμα” – όπως το χαρακτηρίζει – του κ. Φάρατζ είναι πολύ πιθανό στις ευρωεκλογές να κερδίσει ψήφους από τις εκλογικές περιφέρειες που παραδοσιακά στηρίζουν τους Εργατικούς εάν οι τελευταίοι δώσουν την εντύπωση ότι συμφωνούν με τον Φάρατζ όσον αφορά την έξοδο της χώρας από την ΕΕ και δεν υποστηρίξουν ένα δεύτερο δημοψήφισμα για τις σχέσεις της Βρετανίας με την Ευρώπη.

Ο Γουότσον τονίζει ότι ο κ. Φάρατζ συνιστά πραγματική απειλή τόσο για τους Συντηρητικούς όσο και για τους Εργατικούς - και καλεί το κόμμα του να προσφέρει μια ριζοσπαστική εναλλακτική λύση, η οποία να αποδεικνύει ότι το Εργατικό κόμμα έχει μια διέξοδο από την κρίση.

O Observer σημειώνει ότι τα σχόλια του Τομ Γουότσον αντικατοπτρίζουν την απογοήτευση ανώτερων στελεχών του Εργατικού κόμματος που στηρίζουν την παραμονή της Βρετανίας στην ΕΕ για τη “χλιαρή” υποστήριξη του ηγέτη των Εργατικών, Τζέρεμι Κόρμπιν, στην ιδέα ενός δεύτερου δημοψηφίσματος .

radio banner small

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018