Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Κλικ στον βρετανικό Τύπο>>Νέες διαδηλώσεις για το κλίμα στο Λονδίνο: Στο Χίθροου συγκεντρώνονται ακτιβιστές
Νέες διαδηλώσεις για το κλίμα στο Λονδίνο: Στο Χίθροου συγκεντρώνονται ακτιβιστές
19.04.2019 | 12:13

Νέες διαδηλώσεις για το κλίμα στο Λονδίνο: Στο Χίθροου συγκεντρώνονται ακτιβιστές

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης

Γράφει ο Βύρων Καρύδης 

Και σήμερα επικρίνεται η αστυνομία για τον τρόπο αντιμετώπισης των διαδηλωτών που συνεχίζουν τις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στο Λονδίνο για την κλιματική αλλαγή.    

Η Sun θεωρεί ότι η αδυναμία της αστυνομίας να αντιμετωπίσει και να διαλύσει τους διαδηλωτές που τις τελευταίες μέρες έχουν παραλύσει κεντρικά σημεία της πρωτεύουσας δείχνει - "την εθνική μας αδυναμία".

Μετά την απειλή των διαδηλωτών μάλιστα ότι θα δημιουργήσουν πρόβλημα - "θα προκαλέσουν χάος" - και στο αεροδρόμιο του Χίθροου , η Sun σημειώνει , με μεγάλη δόση ειρωνείας - ότι δεν θα εκπλαγεί - "αν οι αστυνομικοί καλέσουν τους διαδηλωτές σε πικνίκ σε έναν από τους αεροδιάδρομους του διεθνούς αεροδρομίου".  

Να αποκλείσουν το αεροδρόμιο Χίθροου σχεδιάζουν οι ακτιβιστές που διαμαρτύρονται για την κλιματική αλλαγή της περιβαλλοντικής οργάνωσης «Extinction Rebellion».

Εκπρόσωπος του αεροδρομίου, σύμφωνα με την Independent, εξέφρασε τη λύπη του προσωπικού του Χίθροου για την αναστάτωση που ενδέχεται να προκαλέσει στους επιβάτες η διαμαρτυρία των ακτιβιστών. 

Σημειωτέον ότι η κίνηση αναμένεται αυξημένη αυτές τις ημέρες λόγω των διακοπών του Πάσχα. 

Παρά τις εκατοντάδες συλλήψεις , οι Times αναφέρουν ότι δικηγόροι των διαδηλωτών εκτιμούν ότι έχουν απαγγελθεί κατηγορίες σε ένα ποσοστό μικρότερο από το 10%  των συλληφθέντων. Εταιρεία δικηγόρων επεσήμανε στην εφημερίδα ότι η αντιμετώπιση των διαδηλωτών από την αστυνομία είναι - "ασυντόνιστη , ασυνεπής και δυσανάλογη".

Η Daily Mail δημοσιεύει στην πρώτη σελίδα φωτογραφία της ηθοποιού Έμμα Τόμσον με σηκωμένη τη γροθιά να συμμετέχει σε μια από τις διαδηλώσεις.   Η  Αγγλίδα ηθοποιός, σεναριογράφος και συγγραφέας , βραβευμένη με Όσκαρ , ισχυρίζεται ότι - "έχω πετάξει 5.400 μίλια από το Λος Άντζελες για να λάβω μέρος στη διαδήλωση".

radio banner small

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018