Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Κλικ στον βρετανικό Τύπο>>Βρετανία: Συνεχίζουν τις διαδηλώσεις οι ακτιβιστές για την κλιματική αλλαγή
Βρετανία: Συνεχίζουν τις διαδηλώσεις οι ακτιβιστές για την κλιματική αλλαγή
18.04.2019 | 12:05

Βρετανία: Συνεχίζουν τις διαδηλώσεις οι ακτιβιστές για την κλιματική αλλαγή

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης

Γράφει ο Βύρων Καρύδης 

Παρέλυσε το Λονδίνο χθες για τρίτη ημέρα από τις διαδηλώσεις για το κλίμα.

Προβλήματα προκλήθηκαν στον υπόγειο σιδηρόδρομο, με τους διαδηλωτές να μπλοκάρουν μερικούς από τους πιο σημαντικούς σταθμούς όπως είναι οι Oxford Circus και Marble Arch.

Η Extinction Rebellion, η οποία στις αρχές του μήνα έγινε πρωτοσέλιδο με μια ημίγυμνη διαδήλωσή της στο κοινοβούλιο, ζητεί από την κυβέρνηση να μειώσει στο μηδέν τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου.Το κίνημα αυτό γεννήθηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο αλλά έγινε διεθνές.

"Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η αστυνομία επικρίνεται διότι έχει υψώσει λευκή σημαία", γράφει η Daily Mail στην πρώτη της σελίδα αναφερόμενη στην αντιμετώπιση των διαδηλωτών από τις αρχές.

Δίπλα στον πηχυαίο τίτλο της εφημερίδας , απεικονίζονται τρεις αστυνομικοί να περπατούν αμέριμνοι μαζί με τους διαδηλωτές που παίζουν τύμπανα καθώς μπλοκάρουν τη γέφυρα του Waterloo.

Ο βουλευτής του Συντηρητικού κόμματος Andrew Rosindell διαμαρτύρεται στη Mail για τη στάση των αστυνομικών ισχυριζόμενος ότι - "παρέδωσαν τους δρόμους σε αυτούς τους ανθρώπους".

Όμως, αξιωματικοί της αστυνομίας εκφράζουν την απογοήτευσή τους στην Daily Telegraph για το ρόλο των δημοτικών αρχών. Η Ομοσπονδία Αστυνομικών τονίζει στην Telegraph ότι ο δήμαρχος του Λονδίνου, Sadiq Khan, έχει επιδεινώσει την κατάσταση επειδή - "υποστηρίζει σιωπηρά" - τους διαδηλωτές.

Στους Times, η Ομοσπονδία εκφράζει τη δυσαρέσκειά της διότι όπως υποστηρίζει οι αστυνομικοί παρακολουθούν τους διαδηλωτές χωρίς να μπορούν να κάνουν τίποτα επειδή περιμένουν οδηγίες από την κυβέρνηση. .

Ένας ακτιβιστής λέει στον Guardian ότι ορισμένοι υποψιάζονται ότι η αστυνομία δεν διαθέτει τον απαραίτητο αριθμό αστυνομικών ώστε - "να αντιμετωπίσει σκληρά τους διαδηλωτές".

Η βρετανική αστυνομία προχώρησε σε περισσότερες από 300 συλλήψεις τις δύο πρώτες ημέρες των κινητοποιήσεων και ανακοίνωσε ότι οι διαδηλώσεις θα συνεχιστούν και τις επόμενες ημέρες.

radio banner small

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018