Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Κλικ στον βρετανικό Τύπο>>Οι "ήρωες" της Παναγίας των Παρισίων
Οι "ήρωες" της Παναγίας των Παρισίων
17.04.2019 | 15:01

Οι "ήρωες" της Παναγίας των Παρισίων

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης

Γράφει ο Βύρων Καρύδης 

Η Metro αποτίει φόρο τιμής στους "ήρωες" που έσωσαν την Παναγία των Παρισίων και τους θησαυρούς της.

Ο ναός της Παναγίας των Παρισίων απείχε "15 με 30 λεπτά" από την ολοκληρωτική καταστροφή κατά τη διάρκεια της πυρκαγιάς, σύμφωνα με όσα αποκάλυψαν οι γαλλικές πυροσβεστικές αρχές.

Ο βρετανικός τύπος επαινεί τους πυροσβέστες του Παρισιού που πολέμησαν τις φλόγες μέσα στο κτίριο και τον ιερέα του καθεδρικού ναού, τον πατέρα Jean-Mark Fournier, ο οποίος - "ικέτευσε να ενταχθεί στην ομάδα πυρόσβεσης" - εντός του ναού για να ανακτήσει τα περισσότερο πολύτιμα αντικείμενα.

Ο ίδιος καθολικός ιερέας είχε μπει στο θέατρο Bataclan του Παρισιού το 2015 για να δώσει τη θεία μετάληψη στα θύματα της τρομοκρατικής επίθεσης εκεί, σύμφωνα με την Metro.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι Γάλλοι πυροσβέστες όταν αντιμετωπίζουν περιπτώσεις πυρκαγιάς σε παλαιά κτίρια, επιλέγουν να δράσουν εντός του κτηρίου, ώστε να περιορίσουν την καταστροφή ιστορικών κειμηλίων και να μην χρησιμοποιήσουν αντλίες μεγάλης πίεσης.  

Όπως ανέφεραν οι επικεφαλής των πυροσβεστικών υπηρεσιών, αν είχαν επικεντρωθεί στην κατάσβεση της πυρκαγιάς με αντλίες υψηλής πίεσης, υπήρχε περίπτωση η θερμοκρασία εντός του ναού να ξεπεράσει ακόμα και τους 800 βαθμούς

H ημερίδα i επισημαίνει τους φόβους που έχουν εκφράσει ορισμένοι ότι και το παλάτι του Westminster στο Λονδίνο - κτήριο του Κοινοβουλίου - είναι ευάλωτο στη φωτιά.

Άρθρο γνώμης στην εφημερίδα Sun υπογραμμίζει ότι τα μέλη του βρετανικού κοινοβουλίου θα πρέπει να θεωρήσουν ότι η καταστροφή στην Παναγία των Παρισίων είναι - "μια κλήση για αφύπνιση" - και θα πρέπει να επισπεύσουν - " μια πολύ αναγκαία εδώ και χρόνια αποκατάσταση του Westminster" .

"Η εικόνα του Κοινοβουλίου να καίγεται όλη τη νύχτα είναι κάτι που δεν θέλουμε να το σκεφθούμε", σημειώνει η Sun.

radio banner small

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018