Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Κλικ στον βρετανικό Τύπο>>Βρετανία : Σε "πολιορκητικό κλοιό" η Τερέζα Μέι
Βρετανία : Σε "πολιορκητικό κλοιό" η Τερέζα Μέι
15.04.2019 | 12:10

Βρετανία : Σε "πολιορκητικό κλοιό" η Τερέζα Μέι

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης

Γράφει ο Βύρων Καρύδης 

Οι τελευταίες αντιπαραθέσεις στο Συντηρητικό Κόμμα είναι πρωτοσέλιδο θέμα σε πολλές εφημερίδες.

Η i και η Metro επικεντρώνονται στις απόψεις του πρώην ηγέτη των Τόρις , Ιαν Ντάνκαν Σμιθ , που υπογραμμίζει η Τερέζα Μέι θα πρέπει να παραιτηθεί πριν από τις ευρωεκλογές του Μαΐου.

Η Daily Telegraph προβάλλει την ομιλία που έδωσε ο υπουργός των Οικονομικών στην οποία ο Φίλιπ Χάμοντ έδωσε την εντύπωση ότι - " περιφρονεί" - τους Μάικλ Γκοβ , Μπόρις Τζόνσον και Άντρεα Λίντσομ . Και οι τρείς είχαν διεκδικήσει την ηγεσία του Συντηρητικού κόμματος το 2016.

Τα περιφρονητικά σχόλια του Χάμοντ για τους πρώην διεκδικητές της ηγεσίας του κόμματος σηματοδοτούν ένα νέο γύρο αντιπαραθέσεων στους κόλπους του κυβερνώντος κόμματος με στόχο τον πρωθυπουργικό θώκο , σημειώνει η Telegraph.

Σύμφωνα με τους Times, τουλάχιστον τρία μέλη του υπουργικού συμβουλίου που φιλοδοξούν να κατακτήσουν την Ντάουνινγκ Στριτ επιδιώκουν να μην αρχίσει η διαδικασία για την ανάδειξη της νέας ηγεσίας στο Συντηρητικό κόμμα πριν γίνει αποδεκτή από το βρετανικό κοινοβούλιο η συμφωνία Brexit.

H έναρξη της εκστρατείας αυτή την περίοδο για την εκλογή νέας ηγεσίας των Τόρις θα μπορούσε να επιτρέψει την πρωτοβουλία κινήσεων στη δεξιά πτέρυγα του Συντηρητικού κόμματος, εκτιμούν μέλη του υπουργικού συμβουλίου.

Στον ιστότοπο του Spectator, ο Τόμπι Γιάνγκ υποστηρίζει ότι είναι αυτό που χρειάζονται οι Τόρις είναι - "έναν αμετανόητο υποστηρικτή του Θατσερισμού  που δεν προσπαθεί πάντα να είναι πολιτικά σωστός" .

radio banner small

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018