Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Κλικ στον βρετανικό Τύπο>>Brexit : Πιέσεις στον Κόρμπιν να υποστηρίξει τη διεξαγωγή δεύτερου δημοψηφίσματος
Brexit : Πιέσεις στον Κόρμπιν να υποστηρίξει τη διεξαγωγή δεύτερου δημοψηφίσματος
14.04.2019 | 10:23

Brexit : Πιέσεις στον Κόρμπιν να υποστηρίξει τη διεξαγωγή δεύτερου δημοψηφίσματος

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης

Γράφει ο Βύρων Καρύδης 

Κύριο θέμα στον Οbserver είναι η εκτίμηση από την πλευρά του επικεφαλής της ομάδας των ευρωβουλευτών του Εργατικού κόμματος ότι το κόμμα πρόκειται να το εγκαταλείψουν εκατομμύρια ψηφοφόροι που αντιτίθενται στην έξοδο της Βρετανίας από την ΕΕ αν ο ηγέτης των Εργατικών ,Τζέρεμι Κόρμπιν, δεν κάνει σαφές ότι στηρίζει τη διεξαγωγή ενός δεύτερου δημοψηφίσματος .

Σημαντικά στελέχη των Εργατικών, πιστεύουν ότι ένα νέο δημοψήφισμα δεν συμπεριλαμβάνεται στα αιτήματα των συνομιλιών με την Τερέζα Μέι και ότι η συμφωνία που υποστηρίζει το κόμμα δεν απαιτεί τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος. 

Σε ανοιχτή επιστολή που έστειλαν στον Κόρμπιν 11 βουλευτές του Εργατικού Κόμματος, θεωρούν ότι το αίτημά τους είναι αναγκαίο και υποστηρίζουν ότι θα ήταν παράδοξο να μην επιμείνει σε αυτό στις συνομιλίες του με την πρωθυπουργό.

Στο μεταξύ στα πρωτοσέλιδα της Κυριακής διατυπώνονται διαφορετικές γνώμες για τις προοπτικές που έχει ο κ. Κόρμπιν και το κόμμα του να κερδίσουν τις επόμενες εκλογές. Σύμφωνα με την Sunday Telegraph o Κόρμπιν έχει μεγάλη πιθανότητα - "να σαρώσει σε ψήφους και να εκπαραθυρώσει την Τερέζα Μέι από την Ντάουνινγκ Στριτ".

Αναφερόμενη στις προοπτικές του Κόρμπιν να εκλεγεί πρωθυπουργός η εφημερίδα The Sunday Times σημειώνει ότι κατ' ιδίαν ο ηγέτης της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει παραδεχθεί ότι το Εργατικό κόμμα έχει αγνοήσει τις κατηγορίες για αντισημιτισμό . Πρόσφατα οι Εργατικοί υποστήριξαν ότι για την αντιμετώπιση του προβλήματος του αντισημιτισμού είχαν ενισχύσει τη διαδικασία για την επιβολή των πειθαρχικών ποινών

Τέλος ενώ ανώτερα στελέχη του Εργατικού κόμματος συνεχίζουν τις συνομιλίες με υπουργούς της κυβέρνησης της Τερέζα Μέι σε μια προσπάθεια να υπάρξει συμφωνία για το Brexit, η Sunday Express επισημαίνει ότι ορισμένα ανώτερα κυβερνητικά στελέχη πιστεύουν ότι η πιθανότητα επιτυχίας των συνομιλιών είναι "μηδενική" και ότι "το Brexit είναι νεκρό".  

radio banner small

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018