Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Κλικ στον βρετανικό Τύπο>>Αποφασισμένη να ολοκληρώσει τη συμφωνία Brexit η Τερέζα Μέι
Αποφασισμένη να ολοκληρώσει τη συμφωνία Brexit η Τερέζα Μέι
11.04.2019 | 09:27

Αποφασισμένη να ολοκληρώσει τη συμφωνία Brexit η Τερέζα Μέι

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης

Γράφει ο Βύρων Καρύδης 

Με τις συνομιλίες στις Βρυξέλλες να συνεχίζονται μετά τα μεσάνυκτα , οι αρχισυντάκτες "'έκλεισαν" τα πρωτοσέλιδα των πρωινών εφημερίδων χωρίς να γνωρίζουν τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής για το Brexit.

H Metro συνδυάζει τις δύο μεγάλες ιστορίες της ημέρας: το Brexit και την πρώτη εικόνα μιας μαύρης τρύπας με τον χαρακτηριστικό πηχυαίο τίτλο - "Πως μοιάζει το Brexit από το διάστημα ;". Σημειώνουμε ότι η φωτογραφία της μαύρης τρύπας δημοσιοποιήθηκε πρώτα στις Βρυξέλλες.

Οι Times είναι μία από τις πολλές εφημερίδες που επικεντρώνονται στο πολιτικό μέλλον της Τερέζα Μέι. Πηγές της Ντάουνινγκ Στριτ κατέστησαν σαφές ότι η υπόσχεση της να αποχωρήσει από την πρωθυπουργία εξαρτάται από την έγκριση της συμφωνίας απόσυρσης της Βρετανίας από την ΕΕ , σημειώνει η εφημερίδα.

Ο Guardian έχει επίσης ως πρώτο θέμα τις εικασίες σχετικά με το μέλλον της κ. Μέι. Εκτιμά ότι η πρωθυπουργός θα επιδιώξει να -"προσκολληθεί στην εξουσία" - κατά τη διάρκεια της καθυστέρησης του Brexit και να τηρήσει τη δέσμευσή της να ολοκληρώσει την πρώτη φάση των συνομιλιών με την ΕΕ. Είναι δύσκολο για τους επικριτές της στο Συντηρητικό κόμμα να την απομακρύνουν μέχρι τον Δεκέμβριο, αφού κέρδισε ψήφο εμπιστοσύνης πέρυσι, προσθέτει ο Guardian.

Η κύρια φωτογραφία στην πρώτη σελίδα της εφημερίδας i δείχνει την Τερέζα Μέι να μοιράζεται ένα αστείο με την καγκελάριο της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ και τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ στη σύνοδο κορυφής της ΕΕ. Και η i επικεντρώνει την προσοχή της στην ηγεσία της κ. Μέι, επισημαίνοντας ότι είναι διατεθειμένη να συνεχίσει ως πρωθυπουργός και να ολοκληρώσει το Brexit. Αυτή η προοπτική - "θα εξοργίσει την αυξανόμενη ομάδα των δυσαρεστημένων βουλευτών του Συντηρητικού κόμματος " - γράφει η εφημερίδα.

Εν τω μεταξύ, υπουργοί της κυβέρνησης και ανώτερα στελέχη των Brexiteers τόνισαν ότι η κ. Μέι πρέπει να εγκαταλείψει τον πρωθυπουργικό θώκο τον επόμενο μήνα, σύμφωνα με το δημοσίευμα της Daily Telegraph. Η εφημερίδα αναφέρει ότι όλο και περισσότεροι βουλευτές πιστεύουν ότι η πρωθυπουργός θα πρέπει να εγκαταλείψει τη Ντάουνινγκ Στριτ μετά τις τοπικές εκλογές και τις εκλογές για την ανάδειξη των μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου τον επόμενο μήνα στις οποίες είναι πολύ πιθανό η Βρετανία να υποχρεωθεί να συμμετάσχει.

Όπως ανέφερε στην Telegraph μέλος του υπουργικού συμβουλίου : "Το όλο θέμα όπως έχει εξελιχθεί είναι ταπεινωτικό για τη χώρα , την κυβέρνηση και την πρωθυπουργό . Τα πράγματα θα επιδεινωθούν. Είναι προτιμότερο για την κ. Μέι να αποχωρήσει νωρίτερα παρά αργότερα".

Η Daily Express γράφει ότι η Τερέζα Μέι σχεδιάζει να - "αντιμετωπίσει κατά μέτωπο" - τους βουλευτές του Συντηρητικού κόμματος που επιδιώκουν την παραίτησή της. Θα τους καταστήσει σαφές ότι σκοπεύει να παραμείνει στην εξουσία όσο χρειάζεται για να ολοκληρωθεί η συμφωνία εξόδου της Βρετανίας από την ΕΕ. Η Express προσθέτει ότι η απόφαση αυτή της πρωθυπουργού είναι βέβαιο ότι θα εντείνει την απαίτηση των Τόρις η κ. Μέι να προσδιορίσει μια συγκεκριμένη ημερομηνία για την αποχώρησή της.

Τέλος οι Financial Times μας ενημερώνουν ότι οι συνομιλίες με θέμα το Brexit μεταξύ της κυβέρνησης και του Εργατικού κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναμένεται να συνεχιστούν σήμερα Πέμπτη. Η εφημερίδα υπογραμμίζει ότι εκφράζονται σοβαρές αμφιβολίες για το κατά πόσον τα δύο μεγάλα κόμματα θα μπορούσαν να καταλήξουν σε κάποιο συμβιβασμό ώστε τελικά να περάσει η συμφωνία Brexit από το βρετανικό κοινοβούλιο.

radio banner small

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018