Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Κλικ στον βρετανικό Τύπο>>Τερέζα Μέι : "Η μόνη ελπίδα για Brexit είναι να συμφωνήσουμε με το Εργατικό κόμμα"
Τερέζα Μέι : "Η μόνη ελπίδα για Brexit  είναι να συμφωνήσουμε με το Εργατικό κόμμα"
08.04.2019 | 12:18

Τερέζα Μέι : "Η μόνη ελπίδα για Brexit είναι να συμφωνήσουμε με το Εργατικό κόμμα"

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης

Γράφει ο Βύρων Καρύδης 

Το τηλεοπτικό μήνυμα της Βρετανίδας πρωθυπουργού χθες Κυριακή προς τον βρετανικό λαό είναι πρώτο θέμα σε πολλές εφημερίδες σήμερα. 

Η i συνοψίζει το μήνυμα της Τερέζα Μέι υπογραμμίζοντας ότι η πρωθυπουργός έκανε σαφές ότι η διαπραγμάτευση με τον Τζέρεμι Κόρμπιν και το Εργατικό κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι - "ο μόνος τρόπος για να σωθεί το Brexit". Στο βίντεο, που κυκλοφόρησε , η Μέι τονίζει ότι - "απαιτείται συμβιβασμός για να εξασφαλιστεί ότι οι βουλευτές θα αποδεχθούν μια συμφωνία Brexit".

Κατά την Daily Express το χθεσινό μήνυμα της Τερέζα Μέι συνιστά - "τον απόλυτο συμβιβασμό". Όπως επισημαίνει η εφημερίδα , το κλιπ που δημοσιεύθηκε στο twitter - "έχει εξοργίσει τους σκληροπυρηνικούς Τόρις που εκτιμούν ότι η πρωθυπουργός προτίθεται να ξεπεράσει τις κόκκινες γραμμές της και να επιδιώξει μια ηπιότερη συμφωνία διαυγίου με την ΕΕ βασιζόμενη σε μία τελωνειακή ένωση με το ευρωπαϊκό μπλοκ".

Η Metro επικρίνει τη στρατηγική της Βρετανίδας πρωθυπουργού στo Brexit, χαρακτηρίζοντας την "αδέξια". "Η Μέι μίλησε με αφύσικη φωνή σε ένα τρεμάμενο βίντεο καθισμένη στον καναπέ μέσα στο καταφύγιο της στην εξοχική της κατοικία στο Τσέκερς", γράφει η Metro.

Εν τω μεταξύ, ο Guardian επισημαίνει ότι - "αυξάνονται οι προσδοκίες" - ότι οι συνομιλίες με τον ηγέτη των Εργατικών , τον Τζέρεμι Κόρμπιν- "δεν πρόκειται να καταλήξουν σε κάποια συγκεκριμένη συμφωνία". Η κ. Μέι αντιμετωπίζει έντονες πιέσεις από το υπουργικό της συμβούλιο να αποφύγει μια μεγάλη καθυστέρηση στο Brexit ενώ , όπως σημειώνει ο συντάκτης του Guardian - ".Η πρωθυπουργός έχει περιορισμένες επιλογές. Επιλογές που θα μπορούσαν να διασπάσουν το Συντηρητικό Κόμμα".

radio banner small

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018