Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Κλικ στον βρετανικό Τύπο>>Brexit: Έντονες πιέσεις δέχεται η Τερέζα Μέι από τη βάση του Συντηρητικού κόμματος
Brexit: Έντονες πιέσεις δέχεται η  Τερέζα Μέι  από τη βάση του Συντηρητικού κόμματος
07.04.2019 | 10:58

Brexit: Έντονες πιέσεις δέχεται η Τερέζα Μέι από τη βάση του Συντηρητικού κόμματος

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης

Σύμφωνα με την Sunday Telegraph, Τόρις ακτιβιστές σκοπεύουν να "απεργήσουν" αρνούμενοι να συνεχίσουν να εκστρατεύουν υπέρ των Συντηρητικών. Παράλληλα παρατηρείται μείωση των δωρεών προς το κόμμα επειδή τα μέλη του κόμματος αισθάνονται - "ότι έχουν προδοθεί από την Τερέζα Μέι και την πολιτικής της στο Brexit".

Παράλληλα η κ. Μέι αντιμετωπίζει και τη μήνιν των βουλευτών του κόμματος. Οι "αντάρτες" βουλευτές την έχουν προειδοποιήσει ότι αυτή την εβδομάδα θα κινηθούν - "για να την ανατρέψουν" - αν το Ηνωμένο Βασίλειο υποχρεωθεί να συμμετάσχει στις ευρωεκλογές του Μαΐου ,   μας ενημερώνει ο Observer.  

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Observer , η πρωθυπουργός της Βρετανίας δήλωσε ότι τώρα υπάρχει μία ξεκάθαρη επιλογή ανάμεσα στην έξοδο της χώρας της από την Ευρωπαϊκή Ένωση μετά συμφωνίας ή στην ματαίωση του Brexit, καθώς προσπαθεί να καταλήξει σε μία συμβιβαστική λύση με το Εργατικό Κόμμα.

Η κυβέρνηση της Τερέζα Μέι σχεδιάζει να κατοχυρώσει νομοθετικά ένα τελωνειακό καθεστώς με την Ευρωπαϊκή Ένωση σε μια προσπάθειά της να κερδίσει τη στήριξη του κόμματος των Εργατικών σε μια συμφωνία για το Brexit, αναφέρουν οι Sunday Times.

Εκπρόσωπος της Ντάουνινγκ Στριτ αρνήθηκε να σχολιάσει το δημοσίευμα.

Τέλος, σύμφωνα με την Sunday Telegraph, η Άντρεα Λίντσομ, επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Συντηρητικού Κόμματος της Τερέζας Μέι στη Βουλή των Κοινοτήτων χαρακτήρισε "απόλυτη προδοσία" ένα δεύτερο δημοψήφισμα για την παραμονή ή αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ένωση.

radio banner small

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018