Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Κλικ στον βρετανικό Τύπο>>Παράταση του Brexit έως τις 30 Ιουνίου ζήτησε η Μέι
Παράταση του Brexit έως τις 30 Ιουνίου ζήτησε η Μέι
06.04.2019 | 13:50

Παράταση του Brexit έως τις 30 Ιουνίου ζήτησε η Μέι

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom

Γράφει ο Βύρων Καρύδης

Το Brexit συνεχίζει να κυριαρχεί στα  πρωτοσέλιδα στο τέλος μιας εβδομάδας που, όπως γράφει η Daily Telegraph, "η Τερέζα Μέι μπορεί να διακινδύνευσε τα πάντα... και δεν πέτυχε τίποτα".

Με πηχυαίο τίτλο "Η Προδοσία του Brexit", η εφημερίδα προβάλλει το αίτημα της Βρετανίδας πρωθυπουργού για την καθυστέρηση της εξόδου του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ και το ενδεχόμενο η χώρα να συμμετάσχει στις εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. "Η εξέλιξη αυτή συνιστά υπαρξιακή απειλή για το Συντηρητικό κόμμα", εκτιμά η Telegraph.

"Ψυχρή ήταν η απάντηση των Ευρωπαίων ηγετών στο αίτημα της κ. Μέι για μια σύντομη αναβολή της ημερομηνίας Brexit έως τις 30 Ιουνίου", διαβάζουμε στους Financial Times. Ανώτερος διπλωμάτης της ΕΕ δήλωσε στην εφημερίδα ότι οι ηγέτες της ΕΕ κατά πάσα πιθανότητα θα εγκρίνουν μεγαλύτερη παράταση "υπό αυστηρούς μάλιστα όρους".

Εν τω μεταξύ, ο Guardian αναφέρεται στη δυσαρέσκεια των βουλευτών του Εργατικού κόμματος που συμμετέχουν στη σκιώδη κυβέρνηση επειδή η πρωθυπουργός αρνείται "να επιδείξει πνεύμα συμβιβασμού" στις συνομιλίες με τον ηγέτη της αξιωματικής αντιπολίτευσης Τζέρεμι Κόρμπιν ώστε να αποφευχθεί μια μεγάλη καθυστέρηση αποχώρησης της Βρετανίας από την ΕΕ και να μην υπάρξει ανάγκη εκλογής εκπροσώπων του Ηνωμένου Βασιλείου στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Το BBC επικαλούμενο έγκυρες πηγές μετέδωσε ότι ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ σκοπεύει να προτείνει στη Βρετανία μια "ευέλικτη" παράταση 12 μηνών. Αυτό όμως θα πρέπει να γίνει δεκτό και από τους Ευρωπαίους ηγέτες οι οποίοι συναντώνται στις 10 Απριλίου για να συζητήσουν το θέμα.

 

radio banner small

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018