Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Κλικ στον βρετανικό Τύπο>>Brexit : " Εποικοδομητική" η πρώτη συνάντηση της Μέι με τον Κόρμπιν
Brexit : " Εποικοδομητική" η πρώτη συνάντηση  της Μέι με τον Κόρμπιν
04.04.2019 | 10:00

Brexit : " Εποικοδομητική" η πρώτη συνάντηση της Μέι με τον Κόρμπιν

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης

Γράφει ο Βύρων Καρύδης 

Την επομένη της συνάντησης του Τζέρεμι Κόρμπιν με την Τερέζα Μέι πολλές εφημερίδες δημοσιεύουν στις πρώτες τους σελίδες την φωτογραφία του ηγέτη του Εργατικού κόμματος. Ο Κόρμπιν χαμογελά και χαιρετά τους φωτορεπόρτερ με ανατεταμένο τον αντίχειρα.

Να συνεχιστούν οι συνομιλίες τους συμφώνησαν χθες η πρωθυπουργός και ο ηγέτης του Εργατικού Κόμματος, Τζέρεμι Κόρμπιν, ενώ και οι δύο πλευρές χαρακτήρισαν τη χθεσινή συνάντηση «εποικοδομητική».

Την έντονη οργή τους εκφράζουν βουλευτές του Συντηρητικού κόμματος για το γεγονός ότι ο Τζέρεμι Κόρμπιν συμμετέχει ενεργά πλέον στην προσπάθεια να υπάρξει συμφωνία για την έξοδο της χώρας από την ΕΕ , υπογραμμίζει η Daily Telegraph.

Στην πρώτη σελίδα η Metrο εκτιμά ότι : "Eίναι καλό να μιλάμε", αλλά άλλες εφημερίδες δεν φαίνεται να είναι και τόσο βέβαιες ότι η απόφαση της Τερέζα Μέι να καθίσει στο ίδιο τραπέζι με - "τον ακροαριστερό Κόρμπιν " ήταν μια συνετή απόφαση.

Σύμφωνα με τους Times, πολλοί αμφιβάλλουν ότι η πρωθυπουργός και ο ηγέτης της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα μπορέσουν να ξεπεράσουν το αδιέξοδο του Brexit.

Πηγές και από τις δύο πλευρές είναι ιδιαίτερα επιφυλακτικές για το ενδεχόμενο οι συνομιλίες να καταλήξουν σε συμφωνία.

Η Sun σημειώνει ότι οι δύο ηγέτες - "παραμένουν απόμακροι" - ενώ κατά την άποψη των Financial Times οι πιθανότητες επίτευξης συμφωνίας είναι περιορισμένες.

Ο ηγέτης των Εργατικών προσπάθησε επί μακρόν να αποστασιοποιηθεί από - "το Brexit των Τόρις" - επισημαίνει η εφημερίδα, και δεν έχει κανένα κίνητρο για να μοιρασθεί τώρα το βάρος της απόφασης για την αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ.

Για την Daily Express, ο κ. Κόρμπιν αναμένεται να απολαύσει την ευκαιρία που έχει να αναπτύξει στην πρωθυπουργό Τερέζα Μέι το όραμά του για μια σοσιαλιστική Ευρώπη.

Η Telegraph γράφει ότι ο γενικός εισαγγελέας Geoffrey Cox έχει κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου για τους ευρωσκεπτικιστές βουλευτές του Συντηρητικού κόμματος ισχυριζόμενος σε συνέντευξη που έδωσε στο BBC ότι - "η συμμετοχή της Βρετανίας στην τελωνειακή ένωση δεν είναι ξεπούλημα του Brexit".

Οι Τόρις που δεν συμμετέχουν στην κυβέρνηση είναι τόσο θυμωμένοι για τη δήλωση αυτή του γενικού εισαγγελέα που συζήτησαν το ενδεχόμενο να γίνει μια - "ενδεικτική ψηφοφορία" - για το αν θα έπρεπε να ενημερώσουν την κ. Μέι ότι θα πρέπει να παραιτηθεί , αναφέρει η Telegraph.

Σύμφωνα με τους Times, οι Brexiteers στο υπουργικό συμβούλιο περιμένουν να δουν αν η Τερέζα Μέι θα προχωρήσει σε ένα μαλακό Brexit για να αποφασίσουν αν θα παραμείνουν στην κυβέρνηση.

radio banner small

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018